Nil Ünal kimdir kaç yaşında nereli

Nil Ünal kimdir kaç yaşında nereli
Kanal D ekranlarında yayınlanan bir programa konuk olarak katılan Nil Ünal'ın kim olduğu, yaşı, memleketi ve kariyeri merak ediliyor. İşte Nil Ünal hakkında bilinmesi gerekenler...

90'lı yıllara damga vuran Nil Ünal bu sabah saatlerinde bir televizyon programının konuğu oldu. Adından söz ettirdiği dönemlerde güzelliği ile de dikkat çeken başarılı isim hakkında programın izleyicileri de araştırma yapıyor. Nil Ünal kimdir kaç yaşında nereli? sorularının yanıtı haberimizde.

Nil Ünal kimdir?
Şarkıcı Gökben'in ablası olan Nil Ünal aslen İstanbullu ve 1963 doğumlu. Nil Ünal bir dönem görücü usuluyle tanıştığı ve nişanlandığı Çetin Sarp ile anılmıştı.  Nil Ünal’ın en çok bilinen şarkısı ‘Damarımda Kanımsın‘ isimli parçasıdır. Nil Ünal,  12 Kasım  1963 tarihinde İstanbul’da  doğmuştur. Annesinin  adı Şaziye Hanımdır. Anne bir, baba ayrı olan şarkıcı Gökben (d.1951) ablasıdır.  Nil  Ünal,  1987 yılında “Kocamın  Karısı”  adlı sinema  filmi  için  yaptığı görüşme sayesinde Müjdat Gezen ile  tanıştı.  6­7  ay süren bir ilişki yaşadı. 1988 yılında yönetmenliğini Kartal Tibet'in yaptığı “Sevimli Hırsız” filminde Kemal Sunal ile başrolde oynadı.  1988 yılında senaryosunu Aydemir Akbaş’ın  yazdığı, yönetmenliğini  İbrahim  Tatlıses’in  yaptığı  “Bir  Kulum  İşte”  filminde  İbrahim Tatlıses ve  Aydemir Akbaş ile birlikte oynadı. 1990 yılında  şarkıcılığa başladı,  8 sene  solistlik yaptı. 2006 yılında yönetmenliğini Ümit  Efekan’ın  yaptığı “Hasret” adlı dizide Nurcan karakterini  canlandırdı. Dizideki  oyuncular  Fatma Girik,  Emre  Altuğ,  Zafer Algöz,  Ceyda  Düvenci, Menderes Samancılar, Fahriye  Evcen,  Cezmi  Baskın,  Müge  Oruçkaptan, Açelya Akkoyun, Alpay Kemal Atalan oldular. Nil Ünal, Bodrum'a yerleşti orada yaşamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.