Rania Yusuf giydiği kıyafetten dolayı 5 yıl hapis cezasıyla yargılanacak

Rania Yusuf giydiği kıyafetten dolayı 5 yıl hapis cezasıyla yargılanacak
Ünlü oyuncu Raina Yusuf, kendi ülkesi Mısır'da düzenlenen Uluslararası Kahire Film Festivali'nin kapanış gününde açık bir kıyafeti tercih etmesi sonrasında 5 yıl hapis cezası ile karşı karşıya.

Uluslararası Kahire Film Festivali'nde güzelliğ iile herkesi büyüleyen Rania Yusuf'un transparan kıyafet giymesi sebebiyle hakkında dava açıldı.

Oyuncuya, Mısırlı bir grup avukatın "Rania Yusuf'un davranışı hukukun alenen ihlali, Mısır halkını küçümseme ve Mısırlı kadınların adını lekeleme" şikayeti sebebiyle dava açıldığı söylendi.
 
Şikayet üzerine hemen harekete geçen Mısır Başsavcılığı, kadın oyuncunun 12 Ocak'ta hakim karşısına çıkarılmasın kararlaştırdı.

Ünlü oyuncuya 'toplumda kötülüğü yayma, fesat çıkarma, müstehcen davranışlarda bulunma ve ahlaksızlık' suçlamaları yöneltiliyor.

Basına konuşan Rania Yusuf, "Kahire Festivali gibi uluslararası festivallerde cesur elbiseler giymek normal bir şey" sözleri ile tepkisini dile getirdi. Mısırlı oyuncu açıklamasına, "Dünya artık daha açık. Teknoloji sayesinde herkes moda trendlerini görebiliyor" diye devam etti.

45 yaşındaki oyuncu hakkındaki suçlamalar mahkemece kabul edilirse 5 yıl hapis cezası alabilir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.