Sarah Jessica Parker Demirtaş'ın kitabını okuyor

Sarah Jessica Parker Demirtaş'ın kitabını okuyor
Dünyaca ünlü oyuncu Sarah Jessica Parker, 142 yıl hapis cezası ile yargılanan HDP eski Eşbaşkanı selahattin Demirtaş'ın Seher kitabıyla görüntükebdi.

Nisan ayında ABD'de yayımlanması beklenen Dawn: Stories kitabı Sarah Jessica Parker'ın elinde objektiflere takıldı. HDP'nin eski lideri Selahattin Demirtaş tarafından kaleme alınan Seher isimli kitabın İngilizce çevirisi ünlü oyuncu tarafından da okunuyor.

4 ay sonra okur severlerin eline alacağı beklentisi olan kitap için başarılı yıldızın erkenden ulaşması da dikkat çekti.

"Seher" kitabının arka kapağında Oya Baydar kitap hakkında şunları yazmıştı:

"Seher’deki hikâyeler, heveskâr işi değil insana ve yaşama duyulan derin sevginin ince bir mizahla harmanladığı has yazar işi metinler. Karşımızda, tutsaklık günlerinde vakit doldurmak için yazan biri değil, bugüne kadar ortaya çıkmamış, okura ulaşmamış bir edebiyatçı var.
Demirtaş’ın hikâyelerini okuyunca, keşke halkına, ülkesine, dünyaya karşı duyduğu sorumluluk ağır basmasaydı da yazar olsaydı diye hayıflandım. Sonra, edebiyat-sanat damarımın bencilliğinden utandım: o zaman, edebiyat bir yazar kazanacak ama Türkiye Demirtaş kalibresinde bir siyasetçiden, geleceğin önemli bir liderinden, barış ve özgürlük umudundan yoksun kalacaktı."

E-ticaret Amazon'un sitesinde Demitaş'ın kitabı özetle böyle tanıtılıyor:

"Demir parmaklıklar arkasında yazılmış olan bu kitap, Selahattin Demirtaş'ın kendisiyle özdeşleşmiş kıvrak zekasını, sıcaklığını, mizahından izleri taşıyor. Seher, Türkiye ve Orta Doğu'da manşetlerin arkasındaki yaşamı anlatıyor; bütün güçlük ve zorlukları- bütün umut ve özgürlükleriyle beraber."

Sarah Jessica Parker

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.