Tasarım Yılı ilan edilen 2022'de MHGF'den şahane defile

Tasarım Yılı ilan edilen 2022'de MHGF'den şahane defile
2022 yılını “Tasarım Yılı” ilan eden Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) bu kapsamda ilk etkinliğini Şerefiye Sarnıcı’nda yaptı. Ricchezza Bridal Nymphs Koleksiyonu, tarihi Şerefiye Sarnıcı’nın büyülü atmosferinde görkemli bir defileyle sergilendi. MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk etkinliklerin yıl boyu süreceğini belirtti

MHGF, “Tasarım Yılı”nı İstanbul’un bin 600 yıllık tarihi mekânı Şerefiye Sarnıcı’nda düzenlenen Ricchezza Bridal Nymphs Koleksiyonu Defilesi ile başlattı. MHGF desteğiyle, Ricchezza Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda MHGF Yönetim Kurulu Üyesi Servet Babataşı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen defileye, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk’ün yanı sıra yabancı ülkelerin diplomatik ve ticari temsilcileri, MHGF üyesi derneklerin başkanları başta olmak üzere STK başkanları ile moda, iş ve akademi dünyasından birçok konuk katıldı.

Katma değer üretmeliyiz

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, Türkiye’nin artık katma değer ve marka üretmesi, ihracat yapması gerektiğini vurgulayarak, “İhracat, üretim ve istihdam buradan geçiyor” diyerek etkinliğe emeği geçenleri kutladı.

Tasarıma ihtiyacımız var

Hazır giyimin farkındalığı ortaya koyan bir sektör olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ise, “Hem tasarımla hem katma değerle sektörümüz farklı bir noktaya dönüşüyor. 2021 yılında 20,3 milyar Dolar’la tarihi bir rekora imza attık. 2022 yılının ocak ve şubat aylarına da farklı rakamlarla girdik. Bütün ihracatımız özellikle katma değerli ürün kapsamında artıyor. İhracat kilogram birim fiyatımız tasarımın olduğu noktalarda 16 Dolar’ın üzerine çıkıyor. Gelinlik ve abiyede ise kilogram birim fiyat 100 Dolar’a kadar çıkıyor. O yüzden tasarıma ve bu tür çalışmalara ihtiyacımız var” diye konuştu.

Türk gelinliği kalitesiyle tercih ediliyor

Ricchezza Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda MHGF Yönetim Kurulu Üyesi Servet Babataşı ise, Türk gelinlik ve abiye giyim sektörünün tasarımı ve kalitesiyle dünyada her geçen gün adından söz ettiren ve ürünleriyle tercih edilen bir noktaya geldiğini belirterek, “Ricchezza Gelinlik olarak yaptığımız tasarımlar, üretimimizdeki özenle “Türk Gelinliği” markasının daha da güçlenmesi için çalışmalarımızı özverili bir şekilde sürdürüyoruz” dedi. Asil Çağıl’ın kareografisini yaptığı ve 24 taçlı güzelin podyuma çıktığı Ricchezza Bridal Nymphs Koleksiyonu Defilesi, Şerefiye Sarnıcı’nın tarihi atmosferinde konuklara unutulmaz bir görsel şölen yaşattı.

Yıl boyu etkinlikler olacak

Defile öncesi konuklara seslenen MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk geçtiğimiz yılın sonunda yaptıkları çalıştayda 2022 yılını “Tasarım Yılı” ilan ettiklerin belirterek, “Komitelerimiz bu bağlamda yıl boyu çalışmalar ve etkinlikle yapacak. Tasarım yılı çerçevesinde ilk etkinliğimizi böyle tarihi bir yerde yapmamız çok anlamlı. Buna önderlik eden yönetim kurulu üyemiz ve Ricchezza Gelinlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Servet Babataşı’na çok teşekkür ediyorum. Planlamalarımız doğrultusunda önümüzdeki süreçte bir üniversite ile işbirliğiyle Mardin ve Diyarbakır’da tarihi defileler gerçekleştireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.