Yetiş Battal formülü

Yetiş Battal formülü
İBB adayı gösterildiği 2009 yılında, seçim kampanyasını yürüttüğü firmalara borcu ödenmeyen Kılıçdaroğlu’nun imdadına İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yetiştiği ortaya çıktı.

CHP’nin 2009 yerel seçimlerinde İBB adayı gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim masraflarının bir kısmının ödenmemesi nedeniyle alacaklı olan iki firma partiye haciz işlemi başlatmış, Genel Merkez ise Ankara 4. ve 5. icra müdürlüklerine yolladığı savunmasında borcu redderek ‘Kim imzaladıysa o ödesin” demiş, adres olarak da Gürsel Tekin’in başkanlığını yaptığı  İstanbul İl Örgütü’nü göstermişti.

İhale ile sorun çözüldü
Hukuki mücadelelerine rağmen, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sürecinde harcanan muhtelif tanıtım malzemelerinin masraflarını tahsil edemeyen Renksa Reklam Organizasyon ve Ulus Bayrak Reklam adlı firmalarla uzlaşı sağlamak, ancak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçilmesinin ardından gerçekleşti. Her iki firmanın da o dönem henüz yeni kurulan Ataşehir Belediyesi’ne yönlendirildiği ve ayrıcalık tanınarak ihale verildiği, sorunun ise bu şekilde çözüldüğü ortaya çıktı.

İlgili şirkete 54 ihale verildi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) adaylığı döneminde, birlikte çalıştığı ve borçlandığı iki firmayı da genel başkan seçilmesinin ardından Ataşehir Belediyesi’ne yönlendirdiği öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun referansını dikkate alan Ataşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 30’u pazarlık usulü olmak üzere değişik kategorideki 54 ihaleyi Renksa Reklam adlı firmanın almasını sağladı. Şirketin kasasına giren toplam miktar ise 30 milyon 162 bin 592 TL olarak resmi kayıtlara yansıdı. Diğer alacaklı firma Ulus Bayrak Reklam’ın da 1 milyon 159 bin 475 TL'lik sözleşme bedelli ihaleyi talimatla kazandığı öğrenildi.

Kanuna aykırı 
İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince hazırlanan rapor doğrultusunda, ihalelere fesat karıştırmak suçlamasıyla da itham edilen ve geçici süreyle görevinden uzaklaştırılan CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, Renksa Reklam adlı firmaya verdiği ilk ihalede, pazarlık usulüne gidildiği, yasa gereği 3 firma davet etmek yerine tek bir firmayla işlemi gerçekleştirdiği ihale kayıtlarındaki süreçte göze çarparken, işlemin, Kamu İhale Kanunu’na (KİK) aykırı suç teşkil eden bir işlem olduğu da ayrıca dikkat çekti. CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.