Ziynet Sali ve eşi Erkan Erzurumlu kimdir?

Ziynet Sali ve eşi Erkan Erzurumlu kimdir?
Ünlü şarkıcı Ziynet Sali hayatını Erkan Erzurumlu ile birleştirdi. Magazin gündeminin ilk sırasında yer alan çift hakkında binlerce arama yapıldı. Peki Ziynet Sali ve eşi Erkan Erzurumlu kimdir? İşte detaylar...

Magazin dünyasında bir ünlü daha evlendi. Güzel şarkıcı Ziynet Sali, Erkan Erzurumlu ile dünyaevine girdi. Kendisinden 9 yaş küçük olan Erzurumlu ile dün akşam nikah masasına oturan Sali gündemin manşetindeki yerini aldı. Peki Ziynet Sali ve eşi Erkan Erzurumlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Detaylar haberimizde.

ZİYNET SALİ KİMDİR?

29 Nisan 1975 tariginde KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) dünyaya geldi. Uzun yıllar ailesi ile Londra'da yaşamıştır. Küçük yaşta gittiği Manchester'de altı yaşına kadar kalmış, 1981 yılında döndüğü KKTC'de ilk, orta ve lise eğitimini tamamladı. Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan Ziynet Sali, KKTC Kültür Bakanlığı Klasik Türk müziği korosunda görev aldı.

1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanarak İstanbul'a geldi ve 1999 yılında konservatuvardan dördüncülükle mezun oldu. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik'te çalışmalara başladı. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan "BA-BA" albümü müzik sektörüne giriş yaptı. Bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde "Amman Kuzum" albümünü piyasaya sürdü. Ayrıca "Zordur Oğlum" isimli şarkısı ile "Eurodance 2007" isimli yarışmada Avrupa birincisi oldu. (Bu albüm piyasaya çıktıktan 15 ay sonra Chiculata şarkısı ilave edilerek yenilenmiş ve "Amman Kuzum+1 Chiculata" olarak düzenlenmiştir.) 2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü "Mor Yıllar" piyasaya sürüldü ve bu albümle grafiğini yükseltti.

Ziynet Sali, 2008 yılının sonlarına doğru "Herkes Evine"yi çıkardı. Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı Sali'nin albümü çıktığı andan itibaren büyük ilgi topladı. Çıkış parçası, aynı zamanda albümle aynı ismi taşıyan parça büyük bir başarı yakalayarak Türkiye Billboard listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi.


ziynet sali erkan erzurumlu
 


ERKAN ERZURUMLU KİMDİR?

1984 yılında Londra'da doğan Erkan Erzurumlu, müzisyen bir ailenin çocuğudur. Babası Kıbrıs'ın ünlü müzisyenlerinden Turgay Erzurumlu olan Erkan bey, küçük yaşlarda gitarla tanışmıştır. Lise hayatında girdiği yarışmalarla müziğe daha da eğilen Eruzurumlu, kariyerine bu yönde devam etmiştir. Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Bölümü'nden mezun olan Erkan Erzurumlu, usta gitaristlerden ders almış, müzik kulağını iyice geliştirmiştir. Bir süredir Ziynet Sali'nin gitaristliğini yapan Erkan Erzurumlu, aralarında aşkın başlamasıyla gündeme bomba gibi düşmüştü. Erkan Erzurumlu, kendinden 9 yaş büyük Ziynet Sali ile mutlu beraberliğini dün akşam evlilikle taçlandırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.