Soyadımız Türkiye!

Soyadımız Türkiye!
Maltepe Belediyesi’nin 2020 yılına ilişkin faaliyet raporu, belediye meclisinde kabul edildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Kavgadan, kutuplaşmadan uzak, herkesin kucaklaştığı bir Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmalıyız. Adlarımız farklı olabilir ama soyadımız Türkiye" dedi.

Maltepe Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci oturumu gerçekleşti. Maltepe Belediyesi 2020 yılına ait Faaliyet ve Denetim Komisyonu raporlarının konuşulduğu mecliste, tüm raporlar oy çokluğu ile kabul edildi. Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Maltepe halkı gerektiğinde, dara düştüğümüzde belediyesine sahip çıkabiliyor. Pandemi sürecinde Maltepe halkının çok ciddi bir desteğini gördüğümüzü de özellikle belirtmek istiyorum. Kavgadan, kutuplaşmadan uzak, herkesin kucaklaştığı bir Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmalıyız. Adlarımız farklı olabilir ama soyadımız Türkiye” dedi.

Ankara eleştirisi

Pandemi ile mücadele kapsamında genel politikaları ve kalabalık parti kongrelerini eleştiren Başkan Kılıç, “Ankara karar alıyor, uyguluyor. Keşke iktidar bu kararları alırken önce kendisi uygulayabilseydi. Kongreler yapılması gerekiyor, saygı duyuyorum ama daha farklı yapılabilirdi. Bu konuda yeteri kadar olanakları vardır diye düşünüyorum. Lebaleb kongreler sonucunda vaka sayısı şu anda yüzde 100 artmış durumda. Maltepe Belediyesi olarak biz de salgının ilk dönemlerinde 3-4 arkadaşımızda vaka görülürken, ilerleyen dönemde neredeyse 600-700 arkadaşımız temalı olduğu ya da pozitif olduğu için evde oturmak zorunda kaldı. Belediye neredeyse yarı yarıya personel kapasitesi ile çalıştı" diye konuştu.

Gelirlerimiz kesildi

Hükümetin belediyelere gelir desteği sağlarken ayrımcılık yaptığını vurgulayan Başkan Kılıç, “Ufuk Bey faizlerden bahsetti. Bu faizleri belirleyen kurumların başında Ali Kılıç yok. Bu faizin yüksek olmasını belirleyen hükümetin kendisi. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Kredi ihtiyacınız varsa oraya gidiyoruz ve biz bu krediyi faiziyle beraber geri ödemek konumunda kalıyoruz.  Allah'a şükür kredi notumuz da gayet iyi. Eğer İller Bankası -başka belediyelerimiz de var- belediyelerin hazine borçlarını yüzde otuz-kırk hak edişini kesmeseydi, bunlara ihtiyacımız olmayacaktı. Yaklaşık bir yıldır biz bunun altında eziliyoruz.  AK Partili belediye başkanı mevkidaşlarım da aynı sıkıntıyı yaşıyorlar ama onların bir rahatlığı var, yapıyorlar. Mesela biz de elimizdeki mal varlıklarına şu anda başka kurumlarımız tarafından kullanılan mal varlıklarımızı hazineye devretmeye çalışıyoruz bizi tam üç buçuk dört yıldır bekletiyorlar; bütün her şey bitmiş, masada bekliyor. Ancak karşıda ismini vermeyeceğim söz hakkı olmasın diye. Gazetelerde okumuşsunuzdur. Başka AK Partili belediyeye 145 milyon hemen gönderiyor arkadaşlar. Bu ayrıştıran tavır karşısında belediye başkanı olarak siz burada olsanız ne yaparsınız?” diye sordu.

Ayrımcılık yapılıyor

Halkın oylarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kurumunun temsilcisi olduğunu ifade eden Kılıç, “Yani İstanbul'u valimiz atanmış olarak yönetiyorsa, Ekrem Başkan da seçilmiş olarak yönetiyor. Mevzuat bundan ibarettir. Ben de Maltepe'de aynı görevi sürdürüyorum. Peki bu ayrımcılığı nereye bağlarsınız, size soruyorum, bütün yasal statü bitmiş masada bekliyor hiçbir eksiği yok niye bekletirsiniz? Bu ayrımcılığı bir kere daha altını kalın çizgilerle çizerek kınıyorum çünkü biraz önce arkadaşımız burada söyledi; en az 130 bin kişi de bize oy verdi dedi. Hiç fark etmiyor, bir kişi de size oy verirse, 10 kişi de verse bu insanları dışlamamak lazım. Ahirete inanıyoruz ya,  öbür dünyada bu insanların alın terinden, vergisinden aldığımız paraları adil ve hakça da atmadığınız için iki elimiz bunu yapanların yakasında olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.