Tam kapanmada tam 1 ton mama

Tam kapanmada tam 1 ton mama
Maltepe Belediyesi, tam kapanma ve Ramazan Bayramı süresi boyunca sokaktaki can dostlara 1 ton mama dağıtacak. Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Tam kapanma döneminde sokaktaki can dostlarımızı da asla yalnız bırakmıyoruz" dedi

Maltepe Belediyesi, tam kapanma sürecinde sokaktaki can dostlarını unutmadı. Ramazan Bayramı süresince de devam edecek çalışmalar kapsamında özellikle hayvanseverlerin ulaşamadığı ormanlık alanlarda ve sahil şeridinde ağırlık olmak üzere 1 ton mama dağıtımı yapılacak. Dağıtımların ilk gününde personele eşlik eden Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Tam kapanma döneminde sokaktaki can dostlarımızı da asla yalnız bırakmıyoruz. Damga Gazetesi sahibi Mehmet Mert ve Damga gazetesi yazarı gazeteci dostum Barış Yarkadaş ile Maltepe sahilde, sokak hayvanlarına mama veren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimizi ziyaret ederek kolaylıklar diledik. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tam kapanma döneminde ve bayram boyunca her gün, Maltepe genelinde sokak hayvanlarına düzenli mama desteği sağlayacak" dedi.

Atatürk Parkı yeşillendiriliyor

Maltepe Belediyesi, Çınar Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’nda da büyük bir dönüşüm projesi başlattı. Dönüşüm kapsamında 2.500 metrekare alan yeniden düzenlenerek sosyal yaşam alanları artırılacak. Yeşilin hakim olacağı park alanında vatandaşların rahat nefes alabileceği, eğlenceli vakit geçirebileceği, spor yapabileceği ve yürüyüş yapabileceği yeni alanlar inşa edilecek. Çocuklar için oyun alanları da genişletilerek 200 metrekareye çıkarılacak. Dönüşüm kapsamında park alanı içine kurulacak olan büfe ise dikkat çekiyor. Kadın istihdamı konusunda önemli çalışmalara imza atan belediye, buradaki büfeyi de yine kadınlara emanet edecek. Büfeyi ilçedeki ihtiyaç sahibi kadınlar işletecek. Böylelikle ilçedeki kadınlar için iş kapısı da açılmış olacak. Tam kapanma döneminde çalışmalarını aralıksız sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri projenin yüzde 40’nı tamamladı. Parkın tamamı bittiğinde ise eskiden 906 metrekare olan yeşil alan 980 metrekareye çıkarken 52 olan ağaç sayısı da 65’e yükselecek. 1280 adet çalı ve 24000 adet mevsimlik çiçeğin de parka kazandırılacağı çalışmalar kapsamında 40 metrekarelik de yeni havuz alanı yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.