Türkiye'ye rehber olduk

Türkiye'ye rehber olduk
İnsan Hakları Eylem Planı'nı kamuoyuna açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her inanca mensup kişilerin kendi dini bayramlarında izinli sayılacaklarını açıkladı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Maltepe'de 2014 yılında mecliste alınan kararla bu uygulamayı 7 yıl önce başlattık. Belki biraz geç adım atılıyor ama Maltepe’deki yerel yönetim anlayışımızın Türkiye’ye rehber olması, ülke politikalarına yol göstermesi umut verici" dedi. 

"Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını izleyince mutlu oldum. Bir kez daha doğru bir yönetim anlayışı ile çalıştığımızı anladım" diyen Kılıç, "Hoşgörünün kenti Maltepe’de tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, tüm inançların özgürce hayat bulduğu, herkesin ötekinin inancına ve yaşantısına saygı duyduğu bir hayatı inşa ediyoruz. Maltepe’de hangi dine ait olursa olsun bir etkinlik gerçekleştirdiğimizde farklı inançların temsilcileriyle birlikte yapıyoruz. Bu hoşgörünün göstergesidir" ifadelerini kullandı. 

Bir ilke imza attık

2014’te göreve geldiğimde ilk olarak meclis üyeleriyle görüşerek inanç özgürlüğünü temel alacaklarını söylediğini dile getiren Kılıç, "Bu doğrultuda tıpkı Ramazan ve Kurban bayramlarında olduğu gibi Noel ve Muharrem haftalarında da dileyen personelimizin izinli sayılmasının önünü açtık. Sadece bu kadar değil. Daha o zaman AİHM’de Cemevlerinin ibadethane statüsü kazanması yeni yeni tartışılıyordu ki biz Türkiye’de bir ilke imza atarak belediye meclisimizden “Cemevleri İbadethanedir” kararı çıkardık. İnanç özgürlüğü adına yaptığımız bu çalışmalardan ve Maltepe halkının bu anlayışımıza sahip çıkmasından dolayı mutluyum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.