13 masumu katlettiler!

13 masumu katlettiler!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar operasyonun tamamlandığı belirterek, "Pençe Kartal-2 Harekatı'nda 3'ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist sağ ele geçirildi" dedi. Akar ayrıca, operasyon devam ederken kontrol altına alınan bir mağarada 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşıldığını belirterek, "Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür" ifadelerini kullandı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi Gara bölgesindeki teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekâtı hakkında açıklamada bulundu. "Teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları ile sözde karargâh yerlerinden oluşan 50’den fazla hedef başlangıçta hava harekâtı ile başarılı bir şekilde tahrip edilmiştir" diyen Akar, "Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelimiz şehit olmuş, 3 personelimiz de yaralanmıştır. Harekât boyunca 3’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Böylece bilinen toplam 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir" bilgisini verdi.



BİRİ OMUZUNDAN 12'Sİ BAŞLARINDAN VURULDU

Pençe Kartal-2 Harekât bölgesinde faaliyetler devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda 2015 ve 2020 yılları arasında alıkonulan 13 vatandaşınj katledildiğini belirten Akar, "Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir. Böylece PKK’nın kalleş ve cani yüzü bir kez daha görülmüştür. Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekâtın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir" açıklamasını yaptı. 


 

VALİ BARUŞ, 10 ŞEHİDİN KİMLİKLERİNİ AÇIKLADI

Malatya Valisi Aydın Baruş, 10 şehidin kimliklerini açıkladı. Vali Baruş, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Vedat Kaya. 15 Ağusos 2015 tarihinde Diyarbakır karayolunda alıkonulan Siirt nüfusuna kayıtlı Bingöl il jandarma Komutanlığı'ndan görevli jandarma er Süleyman Sungur. 21 Eylül 2016 tarihinde Hakkari Çukurca karayolunda alıkonulan Eskişehir nüfusuna kayıtlı Hakkari İl jandarma komutanlığında görevli uzman erbaş Mevlüt Kahveci. 2 Ekim 2015 tarihinde Tunceli Pülümür karayolunda alıkonulan Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Erzincan’daki birliğine katılmak üzere yola çıkmış topçu er Müslüm Altıntaş. Adıyaman nüfusuna kayıtlı vatandaşımızın Aydın Köse ve ayrıca Samsun nüfusuna kayıtlı vatandaşımız Muhammet Salih Kanca olduğu anlaşılmıştır. Hain saldırıda şehit edilen 3 evladımızın kimlik belirleme çalışmaları halen devam etmektedir" bilgisini verdi.


6'SININ AİLESİ EVLAT NÖBETİNDEYDİ

Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen; 13 vatandaştan kimliği tespit edilen görevli Astsubay Çavuş Semih Özbey'in cenazesi yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu arada 13 vatandaştan kimliği tespit edilenlerden 6'sının ailesinin Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbetinde olduğu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.