210 milyonla aldı 480 milyonla bıraktı

210 milyonla aldı 480 milyonla bıraktı
2014 ve 2019 yılları arasında Avcılar Belediye Başkanlığı yapan, başarısızlığından dolayı partisi CHP tarafından aday gösterilmeyen Handan Toprak, 210 milyon borçla devraldığı ilçeyi 480 milyon borca soktuğunu kabul etti. 5 yılda 270 milyon borçlanan Toprak’ın, “Projelerim yarım kaldı!” açıklaması Avcılar halkı tarafından, “Hangi projeniz vardı?” diye eleştirildi

Avcılar'ın önceki dönem Belediye Başkanı Handan Toprak mevcut Başkan Turan Hançerli'nin geçmişe dönük hesap sormasını isteyerek, “Kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın” dedi. Ayna gazetesine açıklama yapan Toprak, belediyeyi 210 milyon borçla devraldığını ve 480 milyon borçla bıraktığını kabul ederek, “Ama alacaklarımızı da söylesinler. Ayrıca diğer belediyelerle Avcılar'ı kıyaslasınlar. Benim projelerim yarım kaldı” savunmasını yaptı. Türkiye de rollerin değiştiğini belirten Toprak, sosyal belediyecilik anlayışına doğru yürüyüşünün de engellendiğini belirtti. Eleştirilerin odağında olan eski Başkan'ın bu açıklamaları hayretle karşılandı.

Çelik'ten rüşvet ve şişme fatura iddiası
Toprak'ın açıklamalarını yorumlayan dönemin CHP Meclis Üyesi Ali Ekber Çelik ise “Yalan dolan açıklamalar. Oturduğu ev kimin üzerine? Bir tek bunu açıklasın yeter” tepkisini gösterdi. Toprak'ın 'belediye personeline 2 bin paket çikolata verdim' demesine rağmen vermediğini belirten Çelik, “Şişme fatura kesti. 'Günde 4 bin 600 kişiye yemek veriyorum' dedi 200 kişiye yemek verdi. Yurt, huzurevi, pazar yeri her yerden rüşvet alındı. Bu tür yerler peşkeş çekildi” iddiasında bulundu. Toprak’ın Avcılar halkına 500 milyon borç bıraktığını ifade eden Çelik, “Bir çivi bile çakılmadı. O dönem görevli olan herkes sorgulanmalı” dedi.

5 yılda hiçbir mülk edinmedim
Çelik'in suçlamalarına yine sosyal medya üzerinden cevap veren Handan Toprak, “Belediye Başkanlığım döneminde şahsım, ailem ve yakınlarım adına edinilmiş hiçbir mülk ya da tapu yoktur” açıklamasını yaptı. Görev süresince skandal uygulamaları nedeniyle sık sık gündeme gelen Toprak, CHP tarafından aday gösterilmeyince DSP'den aday olmuş, yüzde 0.80 oranla bin 937 oy almıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum