300 bin ev için acil dönüşüm

300 bin ev için acil dönüşüm
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 300 bin konutun acil bir şekilde dönüştürülmesi hedefi koyduk. 2023 yılında tamamlamak istiyoruz. İstanbul'umuzda 39 ilçede 64 riskli alanda kentsel dönüşüm konutları yükseliyor" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 428 konut ile 69 ticari ünitenin ve Zeytinburnu Millet Bahçesi Temel atma törenine katıldı. Deprem konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Kurum, "Ülkemizin yüzde 66'sı deprem riski altında ve nüfusumuzun da yüzde 71'i bu alanlarda yaşıyor. Son yüzyılda 6'nın üzerinde 60'a yakın deprem meydana geldi. Bu depremlerde 80 bin canımızı aldı. İnşallah bu yıl içerisinde 1 milyon konut ile 5 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini emniyet altına almış olacağız. 2012'den bu yana 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü sağladık. İstanbul'da 64 riskli bölgede 17 bin riskli yapımıza dair çalışmalarımızı hızlıca başlattık" dedi.

VATANDAŞLA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
İstanbul ile ilgili dönüşüm planlarını açıklayan Bakan Kurum, "İstanbul'da 300 bin konutun acil bir şekilde dönüştürülmesi hedefi koyduk. 2023 yılında tamamlamak istiyoruz. İstanbul'umuzda 39 ilçede 64 riskli alanda kentsel dönüşüm konutları yükseliyor. Ülkemizin her yerinde özellikle trafiğimizin yoğun olduğu alanlarda bir başka dönüşüm projemiz daha var. İhtiyaç olan her yerde dönüşüm alanları ilan etmek suretiyle katlı veya yer altı otoparkı yapacağız. Ve bu parselleri dönüşüme tabii tutacağız. Aynı zamanda da vatandaşımızla birlikte ortak çalışma yürüteceğiz. Hem şehirdeki trafik sorununu ve otopark sorununu halledecek adımlar atmış olacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.