40 dakikada 24 su baskını

40 dakikada 24 su baskını
İstanbul’da 40 dakika etkili olan yağış nedeniyle 24 su baskını yaşandı. Beyoğlu'nda evler su altında kaldı; Davutpaşa’da mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtardı. İncirli alt geçidini su bastı araçlar sulara gömüldü. Silivri’de ise sağanak yağmurla yollar göle döndü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'da etkili olan yağışa ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yağış öncesinde AKOM, İtfaiye ve İSKİ'nin muhtemel su baskınlarına karşı tedbir aldığı belirtildi. Kısa sürede yoğun yağış nedeniyle bazı yollar ve alt geçitlerde su birikintileri oluştuğu, ekiplerin müdahalesiyle suların tahliye edildiği ifade edildi. Yağış süresince 24 su birikintisi ihbarına müdahale edildiği açıklanırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre sağanak yağışın İstanbul'u terk edeceği de kaydedildi. Açıklamada 40 dakika içinde Davutpaşa'ya 40 kilogram, Küçükçekmece'ye 40 kilogram, Eminönü'ne ise 35 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

9 kişi mahsur kaldı
İstanbul'da etkili olan yağmur nedeniyle Merter Davutpaşa yolunu su bastı. Suyun içinde kalan iki minibüste bulunan 9 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sağnak yağmur nedeniyle Merter ve Davutpaşa'da yollar göle döndü, araç trafiği olumsuz etkilendi. Seyir halindeki bazı araçlar ise suyun içinde kaldı. Ekipler, her iki araç içinde bulunanları uzatılan merdivenlerle suyun içinden kurtardı. Araçtan kurtarılan Mehmet Yıldırım, "Babamı otogara götürüyordum, biriken suyun ortasında kaldık. Su birikintisi gördük.'Geçeriz' diye düşündük ama geçemedik. Şimdi suyun çekilmesini ve aracımızı almayı bekliyoruz" diye konuştu. Öte yandan birçok alt geçit sular altında kalırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de mazgalları temizleme çalışması yaptı.

Evler su altında kaldı
Yoğun yağış nedeniyle Beyoğlu Dernek sokakta bulunan birçok eve su bastı. Evde bulunanlar yağmur sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı. Evdeki eşyalar ise su baskını nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yoğun yağış ulaşımı da etkiledi. Piyalepaşa bulvarı yoğun yağış nedeniyle adeta göle döndü. Yoldaki su birikintisini gören sürücüler geri manevra yaparak farklı güzergâhlara yöneldi. Biriken suya rağmen yola devam etmeye çalışan bir taksinin içi ise yağmur sularıyla doldu.

Minibüs yolda kaldı
Yağmur nedeniyle İncirli alt geçidini su bastı. Bir minibüs ile bir kamyon su birikintesinden geçemeyince mahsur kaldı. Bağcılar-Bakırköy hattındaki minibüste bulunan 5 kişi olay yerine gelen itfaiye tarafından kurtarıldı. Belediye ekipleri de suyu çekmek için çalışmalara başladı. Fatih Vatan Caddesi'nde ise yol kenarlarında büyük su birikintileri oluştu. Vatandaşlar ayakkabılarını çıkartarak caddede karşıdan karşıya geçti.

Siyaset yağmura sıçradı
Sağanak nedeniyle Silivri'nin iki noktasında yaşanan sorun, ilçede yaşanan siyasi polemiğin gölgesinde kaldı. Su baskınları nedeniyle sosyal medya hesabından açıklama yapan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "İlçemizdeki İSKİ personeli AKP mitingine imza karşılığı zorla götürüldükleri için, yağış nedeniyle ilçemiz altyapısında yaşanan aksaklıklara müdahale edecek bir ekip yok. Belediyemiz ekipleri tüm imkanlarını seferber ederek yaşanan aksaklıkları kontrol altına almaya çalışıyor" dedi. Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan ise "Silivri, yağmur suyu kanalları deşarjı Silivri Belediyesi sorumluluğundadır" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.