7 iş gününde 11 plan değişikliği

7 iş gününde 11 plan değişikliği
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı seçildikten sonra İstanbul'da 73 imar planı değişikliği yaptı. Bakanlık, bunların 11'ini son yedi iş gününde gerçekleştirdi. Bakanlık, Üsküdar’da sadece 256 metrekarelik bir arsanın bile imar planını değiştirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul'da gerçekleştirdiğği imar değişiklikleri yeniden tartışma konusu oldu. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'da 73 imar planı değişikliği yapan Bakanlığın en küçük parsellere bile müdaha etmesi tepkiye yol açtı. Bakanlık son 7 iş gününde ise 11 dosyayı onaylayıp askıya çıkardı. İBB İmar Komisyonu ve sonrasında İBB Meclisi'ne gelip tartışılıp oylanması gereken 2 dosyaya da müdahale eden Bakanlık, Üsküdar’da sadece 256 metrekarelik bir arsanın imar planını değiştirdi. Son şekli verilen planda yaklaşık 37 bin hektarlık alanı kapsayan Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in de tüm imar uygulamaları için resmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkili kılındı.

İMAR DEĞİŞİKLİKLERİ TARTIŞMAYA NEDEN OLDU
Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın son 1 yıl içerisinde yaptığı plan değişiklikleri ise dikkat çekti. Bakırköy'deki eski Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yerine yapılacak projenin planları mahkemece iptal edilince Bakanlık, yeni plan hazırlayarak ‘turizm’ fonksiyonu iptal edip yerine ‘ofis’ fonksiyonu getirdi. Arnavutköy'deki 1.6 milyon metrekarelik askeri alan ise plan değişikliğiyle sanayi tesisi, belediye hizmet alanı, hastane, TIR parkı, otel yapılaşmasının önünü açtı. Ayrıca Hattat Grubu’nun İBB’den defalarca dönen, imara aykırılıkları nedeniyle mahkeme kararlarıyla durdurulan Maslak'taki projesi için yeni plan yapıldı. Çekmeköy'de de 187 bin metrekarelik askeri arazi Bakanlık tarafından imara açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.