Ağam bizle eğlenir

Ağam bizle eğlenir
Bakırköy'de 2020 yılından bu yana bir türlü sonuca ulaşmayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun işçilere yüzde sıfır zam teklif etmesi üzerine Türk-İş’e bağlı Belediye-İş sendikasında örgütlü işçiler greve çıktı. İşçilerin grevine karşı “Hak mücadelenizi destekliyorum” diyen Kerimoğlu ise büyük tepki topladı. “Bizimle dalga geçme” diyen işçiler, “Sözleşme hakkımız söke söke alırız” sloganları attı

Bakırköy Belediyesi'nin sıfır zam teklifinde bulunduğu işçiler 6 günden beri grev yapıyor. Belediye binasının önünde eylem yapan işçilerin yanbına giden ve açıklama yapan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Hepinizin grevinin hayırlı olmasını diliyorum. Biz siyaset anlayışımız gereğince bu tür hak arama mücadelelerini, yürekten destekleyenleriz. Siyaset anlayışımızın gereği olarak halkımızın yoksulluk, işsizlik, pahalılık gibi sorunlarlarla siz değerli emekçi arkadaşlarımızın hak mücadelesinin yanındayız. Bu mücadeleyi sadece CHP'li belediyelerin olduğu yerde değil Türkiye'nin tamamında yapmanızı sizlerden özellikle istiyorum” açıklamasını yaptı. Kerimoğlu'nun bu ifadeleri ise büyük tepki topladı. Kerimoğlu gelen tepkiler üzerine konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı.


296 işçi grevde

Belediye İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan da şartları zorlayarak 7 ay müzakere süreci yürüttüklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Kerimoğlu ve belediye yetkilileriyle birçok kez görüştüklerine vurgu yapan Doğan, gelinen noktada "yüzde sıfır" zam önerisiyle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti. 296 kişinin grevde olduğuna değinen Doğan, grevin son çareleri olduğuna dikkati çekti. Kerimoğlu'nun, "Bütçeyle ilgili zor durumdayım, ödeyemiyorum" dediğini öne süren Doğan, "Belediye başkanları belediyeyi yönetmek için talip oluyor ve bu göreve geliyorlar. Bunun hesabını bizim işçi arkadaşlarımız yapmaz, yapamaz. İşçi arkadaşlarımız sadece evlerine bir parça ekmek götürmek için sabah gelip burada işlerini en iyi şekilde yapıp akşam evine gidiyorlar” ifadesini kullandı.


Kılıçdaroğlu da kabul etmez

Bazı işçilerin maaşlarının yoksulluk sınırının altında olduğunu savunan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda Türkiye'de ana muhalefet partisinin ülkeyi yönetmeye talip olduğunu söylemlerinden görüyoruz. Ülkeyi yönetmek Bakırköy'ü yönetmekten geçer. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüzde sıfır zam ücretini kabul etmeyeceğini, buradaki sorunun müdahale edilerek çözüleceğini düşünüyorum. Biz şu anda grevi başlattık ancak bu grevi başlatmamız şu an için halen bir müzakere noktasında. Eğer biz müzakere noktasından çıkar, eylem ve etkinliklerimize başlarsak yürüyüşler dahil olmak üzere eylem etkinliklerimiz, mücadelemiz İstanbul'daki sendikalı kardeşlerimizin dayanışmasıyla büyüyecek. Bugün belki burada yüzlerce kişi var, yarın binlerce kişi olacak. Biz bunu halen müzakere olarak görüyoruz, bu sorunun karşılıklı masada çözüleceğine inanıyoruz. Aksi takdirde eylem ve etkinliklerimiz İstanbul, belki Türkiye'ye de yansımak üzere. Biz bu haksızlığı her platformda kitlesel eylemler yaparak dile getireceğiz. Ana muhalefet partisi ile bileşenleri (Millet İttifakı) gerçek enflasyonun yüzde 40 olduğu konusunda aynı söylemde bulunuyorlar. Biz de bunu doğru buluyoruz, gerçek enflasyon yüzde 40'ların üzerinde. Gerçek enflasyonun yüzde 40'ların üzerinde olduğu bir ortamda ana muhalefet partisinin yöneticisi burada 'sıfır zam' dayatıyorsa biz bunu asla doğru bulmuyoruz ve bu söylemden bir an önce dönüp bu sözleşmeyi bitirme talebinde bulunuyoruz."


SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ!

Kerimoğlu'na konuşması esnasında; “Bizimle dalga geçme başkan. Olayları çarpıtarak anlatma” diye seslenen işçiler sonrasında ise Kerimoğlu'nu uzun süre yuhalayarak, “Sözleşme hakkımız söke söke alırız” sloganları attı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Belediye işçisi Ali Bakuş, “İşçi sınıfı artık ekonomik değil sınıfsal talepler doğrultusunda örgütlenmeli. Ekonomik temelli örgütlenmelerin sonucunda karşımıza sorunlar çıkıyor. Biz örgütsüz olarak bazen ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yakın zamanda buraya DİSK Genel-İş girmeye çalıştı. Burada zaten bir sendika var. İşçiler birbirine düşüyor öyle olunca, örgütlü bir sınıf olduğu zaman buna müsaade etmeyecektir. Bu mücadeleyi yürütmek zorundayız çünkü işverenin talebi komik bir rakam. O nedenle sonuna kadar direneceğiz” dedi.


HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.