Ahırda seçmen olur mu!

Ahırda seçmen olur mu!
Çatalca’da 3 bine yakın taşıma seçmen olduğunu belirterek seçim kuruluna itirazda bulunan CHP İlçe Başkanı Halil Gök, “Karamandere’de ahır ve samanlıklara seçmen kaydetmişler. En fazla taşıma yapılan yer ise KİPTAŞ konutları” dedi

CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök boş dairelerde bulunan yaklaşık 2 bin 500 seçmen olduğu iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu'na şikayette bulundu. Ayhan Tutun, Hasan Esgar, Gökhan Öngel ve Erhan Güzel’le birlikte taşıma seçmen listesini seçim kuruluna veren Gök, “Son günlerde gündemde olan taşıma seçmen konusu ilçemizde de gündeme geldi. Tespit ettiğimiz 2 bin 327 taşıma seçmen için hem suç duyurusu hem itirazda bulunduk. Bu seçmenlerden bin 670'i KİPTAŞ konutlarında görülüyor. Hiçbiri burada oturmuyor. Tek tek bunları tespit ettik. Tamamı diğer ilçelerde yaşıyor” dedi.

DAİRELERİN KAPILARI BİLE YOK
İnceğiz sapağı şantiye alanındaki konteynerlerde 430 olan seçmen sayısının 800 olduğunu öğrendiklerini dile getiren Gök, “Karamandere'de 96, Hallaçlı'da 338, Kabakça'da da 70-80 civarı köyde oturmayan seçmen var” diye konuştu. Karamandere’de ahır ve samanlıklara da seçmen kaydı yapıldığını belirten Gök, “En çok taşıma yapılan KİPTAŞ konutlarındaki bu adresleri bizzat gezdim. Dairelerin hiçbiri tamamlanmış değil. Kapıları bile yok” açıklamasında bulundu. Gök, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner ve akrabalarının evinde de taşıma seçmen olduğunu iddia etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.