Aile hekimleri iş bırakıyor: Köle değil hekimiz

Aile hekimleri iş bırakıyor: Köle değil hekimiz
16 Ağustos’ta iş bırakan Aile Sağlığı Merkezi çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmemesi ve imzalanan 6. dönem toplu sözleşmesine karşı bugün tekrar iş bırakacak. Konuya ilişkin konuşan doktorlar, “İçinde bulunduğumuz şartlar ağır ve maaşlarımız düşük. Bunları düzeltmiyorlar. Hekim miyiz köle miyiz belli değil” tepkisini gösterdi

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin çekilmemesi için 16 Ağustos’ta iş bırakan sağlık emekçileri, bugün tekrar iş bırakacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Sendikası üyesi Eylem Eroğlu, iş yüklerinin sürekli arttığını ama haklarının hiçbir zaman verilmediğini belirterek, “Birinci basamak sağlık hizmetleri alanında emekçinin sorunları da iş yükü gibi arttı. Hizmet üretmek imkansız hale geldi. Biz sorunlarımıza karşı yönetmelik ile düzenleme yapılmasını beklerken Aile Hekimlerine ceza yönetmeliği çıkarıldı. Bu da bardağı taşıran son damla oldu. Toplu sözleşme mutabakatında tüm kamu emekçileri gibi birinci basamakta çalışan sağlık emekçilerinin talepleri de yok sayıldı” dedi.


SAĞLIK HİZMETİ VERİLEMEYEBİLİR!

Mevcut şartlar altında sağlık hizmeti verilmesinin mümkün olmadığını anlatan Eroğlu, “Sorunlarımızın çözümü için üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan başka çaremiz de kalmadığı gibi bizim ve emeğimizin yok sayılmasına dayanacak gücümüz de kalmadı. Söz konusu yönetmeliğin geri çekilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için aile hekimleri ile birlikte sendika olarak 16 Ağustos’ta iş bırakmamıza rağmen ceza yönetmeliği geri çekilmedi. Eğer acil bir önlem alınmazsa birinci basamak sağlık hizmetleri yürütülemeyecek hale gelecektir” diye konuştu. Vatandaşlara da seslenen Eroğlu, “Çalışma koşullarımızın iyileşmesi için mücadele ederken halkımızdan da eğer çok acil bir sağlık sorunları yoksa sağlık kurumlarına gitmemelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.