Ak Parti'de 31 Mart'ın artçıları! O isimler olmayacak...

Ak Parti'de 31 Mart'ın artçıları! O isimler olmayacak...
İstanbul'un kaybedilmesinnin ardından değişim seslerinin yükselmesine rağmen uzun süre bekleyen AK Parti, kongre sürecine az bir süre kala ilçelerde büyük bir revzyona gitti. Cuma günü İl Başkanlığı'nda yapılan toplantının ardından 22 ilçe başkanı görevden alınırken, İl Başkanı Bayram Şenocak'ın da kongrede aday gösterilmeyeceği iddia edildi

31 Mart'ta yapılan İstanbul seçiminin iptal edilmesinin ardından 23 Haziran'da tekrarlanan seçimde CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na karşı fark yiyen AK Parti, yaklaşık bir buçuk sene sonra şapkasını önüne koydu. Kasım ayında başlayacağı belirtilen ilçe kongreleri öncesinde İstanbul'da 22 ilçe başkanı görevden alındı. Şişli, Küçükçekmece, Kartal, Maltepe, Şile, Çekmeköy, Ümraniye, Fatih, Başakşehir, Beylikdüzü, Güngören, Bahçelievler, Bağcılar, Esenyurt, Avcılar, Sancaktepe, Tuzla ve Gaziosmanpaşa ilçe başkanları ile yola devam edilmeyeceği iddia edildi. Bu ilçelerden Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar ilçe başkanları yaptıkları açıklama ile aday olmayacaklarını duyurdu. Başkanların aynı metni kullanmaları dikkat çekti.


İL BAŞKANLIĞI İÇİN GÜÇLÜ İSİMLERİN ADI GEÇİYOR

İstanbul'un kaybedilmesi nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan İl Başkanı Bayram Şenocak'ın da sallantıda olduğu, kongrede aday gösterilmeyeceği iddia edildi. İl Başkanlığı için Teşikilatlanmadan Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Kağıthane eski Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Beyoğlu eski Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve eski Milletvekili Metin Külünk'ün isimleri geçiyor. Kongrede aday olmayacağını açıklayan Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü için de gündeme yeni isimler düştü. Esenyurt'ta Seyithan İzsiz ve Togay Çoban'ın ismi konuşulurken, Avcılar'da Melek Demircioğlu'nun aday gösterileceği iddia edildi. Beylikdüzü'nde ise Mustafa Günaydın, Akın Bayram ve Mustafa Erdoğdu en güçlü isimler.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.