AK Parti'de Bayram Şenocak dönemi kapandı

AK Parti'de Bayram Şenocak dönemi kapandı
İstanbul kongresi öncesi nabız yoklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Belediyesi'nde bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Başını Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun çektiği 7 ilçe belediye başkanı ile de görüşen Erdoğan, İl Başkanlığı için kendisine önerilen 5 ismi dinledi. Belediye başkanlarının Bayram Şenocak'a karşı çıktığı belirtilirken, Refah Partisi kökenli Osman Nuri Kabaktepe'nin İl Başkanlığı için bir adım önde olduğu öne sürüldü.

Hadis alimi Muhammed Emin Saraç için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradan Esenler Belediyesi'ne geçti. Yaklaşan İstanbul kongresi öncesinde burada bir dizi görüşme gerçekleştiren Erdoğan'a Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımsıcı Erkan Kandemir eşlik etti. Kendisine önerilen isimleri dinleyen Erdoğan'ın İl Başkanlığı için Bağcılar eski İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bakırköy eski İlçe Başkanı Mahmut Gürcan, Refah Partisi kökenli Osman Nuri Kabaktepe ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Habil Yazıcı ile görüştüğü öğrenildi. Eski il yöneticilerinden olan Celal Erdoğan'ın da Esenler Belediyesi'ne çağrıldığı belirtildi.


OSMAN NURİ KABAKTEPE'NİN İSMİ ÖNE ÇIKTI

İlk olarak Ankara'da Erdoğan'la görüşen 7 ilçe belediye Başkanı Esenler'de de Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi. Bu 7 ilçe belediye başkanının Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin olduğu öğrenildi. Belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Bayram Şenocak'ın performansından memnun olmadıklarını ilettiği iddia edildi. Yapılan görüşmelerin ardından Erdoğan'ın Numan Kurtulmuş'a yakın olduğu iddia edilen Osman Nuri Kabaktepe'ye sıcak baktığı belirtildi. EKREM HACIHASANOĞLU

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, çarşamba günü yapılacak olan 7.Olağan Kongresi'nde yeniden aday olmayacağını duyurdu.

Bayram Şenocak resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı; 24 Şubat Çarşamba gerçekleştireceğimiz AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağımı, görevimi başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna duyururum. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için ‘Durmak Yok Yola Devam!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.