Ak Partili belediyede komünist sistem modeli

Ak Partili belediyede komünist sistem modeli
A’dan Z’ye tüm belediye işlerini, kuruma bağlı şirketlere yaptıran AK Partili Pendik Belediyesinin ekonomik modeli, “Komünist Sistemi” çağrıştırıyor.

İstanbul’un AK Partili ilçe belediyelerinden Pendik’te, 223 değişik konulu ihale sözleşmesinin belediye şirketleriyle imzalanması, kurumun, özel şirketlere dirsek gösterdiğini ortaya çıkardı. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in başkan yardımcılarının yer aldığı PENTAŞ ve PENYAPSAN adlı şirketin girdiği ballı ihalelerin neredeyse tamamına yakınının tek firma katılımıyla gerçekleşmesi ise Kamu İhale Kanunu’nun anayasası hükmündeki saydamlık, şeffaflık ve rekabet kurallarını da askıya almış durumda.

penyapsan pendik

Belediye şirketi ne iş olsa yapıyor
Toplamda 500 milyon TL.’ye varan sözleşmeye imza atarak AK Partili belediyenin, hizmet ve mal alımı yanı sıra yapım işlerini de üstlenen belediye şirketleri, yönetimindeki üstdüzey yöneticileri sayesinde işlerin yaklaşık maliyetini de önceden öğrenme avantajına sahip bulunuyor. Basım, tanıtım, duyuru işlerinden organizasyona, yol yapımından konser düzenlemesine varana kadar tüm kamu işlerine talip olan belediye şirketlerinin, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin onayıyla kazandığı bu iltimas kamuyu da zarara uğratıyor.

Paranın rotasına onlar hakim
Belediye başkan yardımcılarından Vahap Doğan, Cevat Yaman, Ali Çelik ve İbrahim Hakkı Aysan aynı zamanda belediye şirketinde yer alırken, diğer yandan da belediyeyi yönetiyor. Şirket ve belediye arasındaki ekonomik ilişkinin Başkan Kenan Şahin’in üstdüzey ekibince sağlanması, komünist sisteme benzer bir uygulamanın devreye sokulduğunu işaret ediyor. Şirket, hanesine yazdırdığı yüzlerce ihalenin arasında eğitim ihalesini de üstlenirken, katılımcılara verilecek anlatılacak konular arasında, “Osmanlı da zarafet” “Sofralarda zarafet” “Helal Gıda Bilinci” İbadetlerde zarafet” gibi ilginç başlıklar da yer alıyor.

pentaş pendik

Özel şirketler devre dışı
Kuruluş amaçlarında halka, kar gütmeyen sosyal hizmetler sağlamak olan belediye şirketlerinin, milyonlarca dolarlık ihale pastasından pay kapmak için belediyeleri hedef alması ise özel şirketlerin devre dışı kalmasına sebep olduğu gibi ihalelerin ortaya çıkış ruhuna da aykırı bir durum sergilenmesine neden     oluyor. 
CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.