Akçansa Çimento Fabrikası'ndan kar gibi çimento yağıyor

Akçansa Çimento Fabrikası'ndan kar gibi çimento yağıyor
Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hatanesi’nin hemen yanı başında faaliyetini sürdüren Akçansa Çimento Fabrikası'ndan çıkan çimento tozları çevre halkının tepkisini çekmeyi sürdürüyor. Gazetemiz haber merkezini mesaj ve fotoğraf yağmuruna tutan okurlarımız yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmaları gerektiğini vurguladı

Tam teşekküllü bir devlet hastanesinin hemen yanıbaşında çimento fabrikasının bulunmasının hiçbir şekilde izahı yapılamaz diye tereddütlerini dile getiren yurttaşlar; “Bildiğimiz kadarı ile Kamu Hastaneleri Kurumu Çekmece Kamu Hastaneleri Birliği bu konuda bir rapor tutmuş ve rapora göre çimento fabrikasının taşınması gerektiği yetkililere iletilmiş.  Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hastanesi’nin hemen yanı başında gün boyu üretilen çimento tozu bırakın hastaları, sağlıklı insanları bile ciddi şekilde rahatsız etmekte. Fotoğraflarda da görüldüğü üzere arabalarımızın, pencerelerinizin, eşyalarımızın üzerine biriken çimento tozları gün içerisinde santimetreleri bulmakta. Buradan devlet yetkililerimize sesleniyoruz; ya hastaneyi buraya yapılmamalıydı. Ya da burada sağlığa zararı olan bir fabrikanın hizmetine izin verilmemeli. Hastanede kanser hastaları tedavi oluyor, dışarı çıkıyor tekrar kanser oluyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.


ŞİKAYETVAR SİTESİNE ŞİKAYETLER BİRİKMİŞ!

Bu arada; https://www.sikayetvar.com sitesinde ‘Akçansa Çimento Fabrikası Büyükçekmece'de Hava Kirliliğine Sebep Oluyor’ başlığı açan çevre sakinleri bu serzenişlerinin de yetkililer tarafından dile getirilmesini beklemekteler.

İşte o şikayetlerden bazıları:

Rumuz Oğuz: 20 yıldır Büyükçekmece Akçansa çimento fabrikasının çevresinde yaşıyorum ve maalesef çimento tozundan araçlarımız rezil rüsva oluyor. Bu araçlara verilen zararı kim karşılayacak? Devlet mi? Bu çevre bakanlığı olan bir ülke. Bir de çevre bakanlığımız olmasa ne olurdu çok merak ediyorum. Bunun vebalini kim ödeyecek? Araçlar resmen mahvoluyor.

Rumuz Kader: Denize ve gole çok yakın, Marmara denizini için büyük tehlike, ayrıca hastanenin yani aslında, bir an önce sanayii bölgesine taşınması lazım.

Rumuz Elif: İstanbul'un iç tarafındaki havası Büyükçekmece'den daha iyi. Akçansa fabrikası yüzünden burada oturmaktan nefret ettim, bu fabrikanın kaldırılması lazım. İnsanı astım yapar, her şey yapar, bir ev bu derece toz oluyorsa ciğerler ne olur! Bu durumun acil ele alınması gerek.

Rumuz Tuğrul: 2012 yılından bu yana Büyükçekmece Mimaroba mahallesinde oturuyorum. 2016 yılında aldığım sıfır aracım çimento tozundan dolayı mahvoldu. Yaklaşık iki ay önce yeni bir araba almak zorunda kaldım diğerinin boyası mahvolduğu için ancak bu aracımda aynı şekilde iki ay berbat bir duruma geldi. Dün sabah aracımla yola çıkmak için hareket ettiğimde hafif yağan yağmur sebebiyle ön camımı silecekle temizlemeye çalışırken daha da berbat bir hale geldi ve görüş olmadığı için kaza yapıyordum. Evimizin camlarını açamıyoruz, sağlıklı hava soluyamıyoruz, araçlarımıza ödediğimiz onlarla parayı çöpe atıyoruz. Bu firma yıllardır bu bölgeye zarar veriyor, insanlar her mecrada sesini duyurmaya çalışıyor ancak bir netice alınmıyor. Hadi paradan maldan geçtim insan sağlığının hiç mi önemi yok bu ülkede yazık günah. Konu ile ilgili acil çözüm rica ediyorum.

ZEHRA ÇELİK

AKÇANSA'dan yağan tozların görüntülerinden bazıları

akçansa

akçansa


akçansa

akçansa

akçansa

akçansa

akçansa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.