Akıllanmadınız mı? Çöktü çökecek!

Akıllanmadınız mı? Çöktü çökecek!
Birbiri ardına çöken binalarla gündeme gelen İstanbul’da vatandaşlar diken üzerinde yaşıyor. Her gün yüzlerce kişinin geldiği Sirkeci Aile Sağlığı Merkezi’nin de kolonlarının çatladığı, her an çökme riskiyle karşı karşıya olduğu görüldü.

İstanbul Valiliği'nin hemen arkasında bulunan Ebussuut Caddesi'ndeki Sirkeci Aile Sağlığı Merkezi'nin kolon ve kirişlerinde derin çatlaklar oluştu. Ortaya çıkan görüntü sağlık merkezindeki çalışanlar ile buraya gelen vatandaşları endişeye sevk etti. Sağlık merkezine ilaç yazdırmaya gelen bir kişi, binanın eski bir yapı olduğunu belirterek, “Binadaki çatlakları daha önce gördüm. Bu bina eski bir bina. Yaklaşık 7 senedir burada bulunan aile hekimimizden ilaç yazdırıyorum. Ya onarılsın ya da başka bir yere taşınsın. İnsanlar buraya hasta olarak geliyor” dedi.

KOLON VE KİRİŞLERDE ÇATLAKLAR VAR
Bir başka vatandaş ise çatlaklarının rahatlıkla fark edilir düzeyde olduğunu belirterek önlem alınması gerektiğini kaydetti. Sağlık merkezinin içinde çekilen görüntülerde kolon ve kirişlerde çok sayıda derin çatlak olduğu görülüyor. Kolon ve kirişlerdeki çatlakların her geçen gün arttığı, sıvasının bile döküldüğü belirtiliyor. Tarihi Yarımada'da İstanbul Valiliği'nin arka bahçe duvarının bitişiğindeki yapıda sağlık merkezinin yanı sıra çok sayıda da iş yeri bulunuyor. Kısa bir zaman önce Kartal'da bir bina çökmüş 24 kişi hayatını kaybetmişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.