Al papazı ver kızı

Al papazı ver kızı
Arnavutköy Belediyesi Yeşilbayır Mahallesi'nde mülkiyeti kendisine ait 88 metrekare yeri ve bahçesini kiralamak için temmuz ayında ihaleye çıktı. Kiralamak için de bu yerin kahvehane olmasını şart koştu. İlgili yerde vatandaşlar tarafından her gün kağıt oyunu oynandığı öğrenildi

Üretime yönelik politikaların teşvik edildiği bir dönemde Arnavutköy Belediyesi temmuz ayında çıktığı ihalede, kamuya ait bir yeri kahvehane olarak kiralamaya çıkardı. Belediyenin kiralama ilanı, 'kağıt oyunlarına' teşvik olarak yorumlanırken ilgili yerin yıllık kira bedeli 22 bin 800 TL olarak belirlendi. 7 Temmuz 2018 tarihinde 3 yıllığına çıkılan ihale, kapalı teklif usulü ile yapıldı. Belediyenin kendi mülkünü kahvehane olarak kiraya vermek istemesi eleştiri oklarının Başkan Ahmet Haşim Baltacı'ya çevrilmesine neden oldu.

İlana kahvehane şartı
Aynı ihalede mülkiyeti kendisine ait 4 farklı yeri daha kiralamaya çıkaran belediye bu alanları ilanda dükkan olarak belirledi. Bu kapsamda Dursunköy Mahallesi'nde iki dükkan, Hadımköy Mahallesi'nde bir yapı ve Sazlıbosna Mahallesi'nde bir dükkan kiraya çıkarıldı. Yine aynı ihalede Ömerli Mahallesi'nde bulunan 2 bin 715 metrekarelik 4 parsel sayılı taşınmaz, yıllık 54 bin muhammen bedelle kiralanmak     istendi. Toplamda 6 farklı yeri kiralamak için çıkılan ihalede, sadece bir yerin kahvehane olarak verilmek istenmesi oldukça garip karşılandı.

kahvehane arnavutköy

Kapalı teklif usulü yapıldı
Arnavutköy Belediyesi tarafından 7 Temmuz 2018 tarihinde, saat 10:00’da yapılan ihale Kapalı Teklif Usulü artırma suretiyle yapıldı. İhalenin şartname bedeli 50 TL, geçici teminat bedeli ise 684 TL olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.