Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat: Açık hedef haline getirildik

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat: Açık hedef haline getirildik
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in, "Gaziosmanpaşa'daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planları olabilir" açıklamasının ardından Damga'ya konuşan Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, cemevlerine dikkat edilmesini istedi. Fırat, Peker'in eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmüş olabileceğini belirterek, "Mafya babası bizi hedef göstermiş de olabilir. Birileri bu durumu istismar edebilir" uyarısını yaptı

Suç örgütü lideri Sedat Peker, "Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin Mehmet'in adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa’daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır" iddiasında bulundu. Peker'in bu iddiasının ardından Damga'ya konuşan Alevi Dernekleri Federasyonu ve Garip Dede Dergahı Başkanı Celal Fırat, "Mafya babasının açıklamasından kısa bir zaman önce emniyetten tanıdıklarımız bizi arayıp, cemevlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı. Bu bir insanlık suçu. Böyle saçma sapan söylemlere muhatap kalıyoruz" diye konuştu.

BU AÇIKLAMADA HEDEF GÖSTERME DE OLABİLİR

Devletin içinde ne tür insanların bulunduğunu bildiklerini dile getiren Celal Fırat, "Böyle bir saldırı olursa birinci sorumlusu devlettir. Bütün tedbirlerin alınması gerekir. Evlerimize çarpı işaretleri konuldu. Bunu görmezlikten geldiler. Bizlere adeta üvey evlat muamelesi yapılıyor. Cemevlerine ibadethane statüsü verilseydi diğer gruplarla da karşı karşıya gelmezdik. Bizi sünnilere düşman bellettiler. Biz bu zihniyeti iyi tanıyoruz" dedi. Peker'in açıklamalarını, "Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdü" şeklinde değerlendiren Fırat, "Mafya babasının bu açıklaması yönlendirme de olabilir. Özellikle sünni kardeşlerimizin buna karşı çıkıması lazım" ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER/EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.