Ali Kıdık: Devlete karşı ayak oyunu var!

Ali Kıdık: Devlete karşı ayak oyunu var!
İstanbul Havalimanı'nın üçüncü pistinin şartname gereği 3 bin 750 metre yapılması gerekirken 3 bin 60 metrede bırakıldığını açıklayan İYİ Parti İBB Meclis üyesi Ali Kıdık, Damgaya yaptığı açıklamada, "Burada devlete ve ihale şartnamesine karşı ayak oyunu var. Havalimanının körükleri bile eksik. Açıkcası her şey oldu bittiye getiriliyor" dedi

İYİ Parti İBB Meclis üyesi Ali Kıdık, yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nın üçüncü pistin şartnamede yazdığı şekilde yapılmadığını söyleyerek, "Burada devlete ve ihale şartnamesine karşı ayak oyunu var. Pist demeye 50 bin tane şahit lazım. 120 milyonla 150 milyon dolar civarında kendilerine kâr etmişler" dedi. Kıdık, "Şartnameye göre bu pistin uzunluğu, 3 bin 750 metre, genişliği de 60 metre olması gerekiyordu. Ve bunun yanında da taksi yolları, aynı pist gibi olması gerekiyordu. Nasıl yapmışlar? Pistin uzunluğu 3 bin 60 metre yapılmış, eni de 45 metre dolayısıyla burada bir soygun var. Cumhurbaşkanı bu konuda yanıltılıyor, doğru bilgi verilmiyor" diye konuştu.

İYİ PARTİ TARAFINDAN TBMM'YE TAŞINACAK
Konunun İYİ Parti tarafından TBMM'ye taşınacağını Damga'ya açıklayan Kıdık, "Bundan sonrası devletin işi. Bana neden savcılığa haber vermedin diyorlar. Kamuoyuna açıkladım, savcılar harekete geçebilir" uyarısını yaptı. İYİ Parti İBB Grubu'nun da gerek görmesi halinde konunun İBB Meclisi'ne gelebileceğini ifade eden Kıdık, "Eksiklikler saydıklarımdan ibaret değil. Bu son zamanın subut öreneği. Havalimanı yapılırken körüklerde bile eksiklik var. Açıkcası her şey oldu bittiye getiriliyor. Bilirkişinin havalimanını incelemesi lazım" dedi. Kıdık, "Pistlerin bu şekilde kabul edilmesi tamamen hukuka aykırı. Sonuç olarak inşaat bitti" açıklamasını yaptı.

BUNDAN SONRA DA YAPILABİLİR
Yarım kalan pistin bundan sonra da yapılabileceğini dile getiren İYİ Partili Ali Kıdık, "Bu şekilde DHMI'nin kabul etmesi mümkün değil. Fakat uçuşlara açıldı. Yapılması en az bir yıl sürer. Ayrıca pist kapatılmak zorunda" bilgisini verdi.


EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.