Ali Kılıç'ın adının karıştığı kazada Pınar Keskin'den yeni iddia: 300 bin lira teklif ettiler

Ali Kılıç'ın adının karıştığı kazada Pınar Keskin'den yeni iddia: 300 bin lira teklif ettiler
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın aracına alkollü olarak çarptığını iddia eden Pınar Keskin, "Size 300 bin lira verelim, kaza yapan aracı da alın dediler" diye konuştu. Keskin, olayın basına sızmasının ardından belediyenin fotoğrafçısının kuzeni aracılığıyla kendisini aradığını ve üstü kapalı tehdit ettiğini savundu. Kaza hakkında açıklama yapan Ali Kılıç ise bütün iddiaları yalanlayarak, "Yazıktır, günahtır. Hepinizin anası var, bacısı var, kardeşi, ailesi var" tepkisini gösterdi

Yaklaşık 8 ay önce yaşanan olayda, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın akşam saatlerinde alkollü şekilde otomobil kullanırken önünde bulunan başka bir araca çarptığı iddia edildi. Kazaya karışan aracı kullanan Pınar Keskin, kaza sonrası yaşananları cep telefonu kamerasına kaydetti. Görüntülerin aylar sonra sosyal medyada yer almasının ardından, Pınar Keskin, "Bu olay 26 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşti. Saat 21.30 civarlarındaydı. Araç benim değil, emanet bir araçtı. Arkadaşımızı iş çıkışı evine bıraktık. Eşime sahilde tur atıp evimize öyle geçelim dedim. Maltepe Sahil ışıklarda kırmızıda bekliyorduk. Arkamızdan bir araç süratle bize çarptı. Olayın şokuyla anlamadım ne olduğunu sonra araçtan indim. Arkadaki araçtan dumanlar çıkıyordu. Sanırım sürücünün emniyet kemeri takılı değildi. Arkadan öne doğru geldi, sersemlemişti zaten. İnsani bir durum, 'geçmiş olsun bir şeyiniz var mı' demek için yanına yaklaştım. Bir anda etrafımı koruma ordusu sardı. Çekiştiriyorlar beni, 'aracı alın devam edin, yürüyün gidin' diyorlar. Araçta mevcut bir kaza var, araç emanet. Daha sonra araçtan Ali Bey iniyor. Kendisini az çok basından gördüğüm için gözüm bir yerden ısırıyor gibi oldu. O esnada telefonumdan baktım, kimdir diye baktım Ali Kılıç. Emin oldum orada. Alkollüydü zaten ayakta duramıyordu. Fotoğraflardan da belli olduğu gibi önce bir beyefendi kolundaydı. Adım adım farklı bir araca doğru ilerliyorlardı. Ali Bey’in yanında bir hanımefendi vardı, kendisi de korkmuştu panik halindeydi. Araca bindiler, ben araca doğru koştum, önden de bir fotoğraf almak isterken korumalar beni engelledi" dedi.


Eşim mazbatasını gördü

Ali Kılıç gittikten sonra fotoğrafçısının direksiyona oturduğunu belirten Keskin, "Öyle bir şey yok, aracı siz kullanmıyordunuz' dedim. Kendisi kullanıyor gibi süs verecekti ben buna müsaade etmedim. Tartışırken araçtan indi o esnada eşim araca bindi. Sağa sola bakarken orada bir cüzdan cüzdanın içinde Ali Kılıç, mazbata hepsini görmüş benim eşim. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç olduğuna çok daha emin olduk. Hiç kimse orada olayı kabullenmek istemiyorlardı, olayı ört bas etmek istiyorlardı. Ben kendimi kanıtlayabilmem için video çektim. Videoyu silmemi istediler. Basına göndermeyin vesaire dediler. Size 300 bin lira verelim, kaza yapan aracı da alın dediler. Ben bunları kabul etmedim" ifadelerini kullandı.

Tutanak tutturmadılar

Sıcağı sıcağına araç sahibini aradığını belirten Keskin, "Araç sahibi Deniz Bey de arkadaşıyla geldi. Olayın ilk başından itibaren orada bir beyefendi vardı. O da çok yardımcı olmuştu, beyaz bir araçla gelmişti. Videolarda mevcut. Kendisinin nasıl alkollü olduğunu o da gördü. Nasıl anladınız alkollü olduğunu soracak olursanız, araçtan indiğinde alkol kokuyordu. 155’i aramıştım zaten polis geldi. Polis çok yardımcı oldu bize ama polise tutanak tutturmadılar. Polis bekledi tutanağı tutmak için ama ona da engel oldular. Ambulans geldi ona da engel oldular. Kazanın şiddetiyle emniyet kemerim takılı olmasına rağmen göğsüm direksiyona vurmuştu. Bununla ilgili ambulansa binerken beni geri çektiler. Bir şey yok diyerek polisi ve ambulansı gönderdiler. Deniz bey bana ‘Sen korkma biz anlaştık, ben bir miktar para aldım, konuyu kapat’ dedi. Sonra olay yerinden herkes ayrıldı, en son da biz ayrıldık" diye konuştu.

Üstü kapalı tehdit ettiler

Bu olayın aylar sonra nasıl gündeme geldiğini bilmediğini kaydeden Keskin, "Video ve fotoğrafları ben orada silmiştim. Bunu basına ben sızdırmadım kesinlikle. Basına kimler ne şekilde sızdırdı onu hiç bilmiyorum. Olay basına düşünce fotoğrafçısı, kuzenim aracılığıyla bizi aradı. ‘Biz orada bu olayı kapatmıştık, belirli bir bedel ödenmişti. Siz neden bunu basın organlarına yaydınız, bakın biz bundan sonra neler yapıyoruz.’ dediler. Bu bence üstü kapalı bir tehdittir. Bana 'hukuki yönden hakkımızı arayacağız' deseler tamamdı. Kendimi kadın olarak koruyabilmek için emniyete gittim ve şikayet dilekçesi oluşturdum. Kuzenim üzerinden yoğun bir baskı oldu ifademi değiştirmemle ilgili. 'Ben yanlış görmüşüm Ali Kılıç değildi' diye video atmamı istediler. Ben bunu kabul etmedim. Bir de şunun altını çizmek istiyorum. Benim maddi durumum oldukça elverişli. Benim belediyenin bana teklif etmiş olduğu paraya gerçekten ihtiyacım yok. Bu para bana da verilmedi. Bu alışveriş içinde yokum. Kamuoyunda farklı bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Sanki ben parayı almışım ve tutanağı tutturmamışım gibi. Böyle bir şey yok. Maalesef ki vermiş olduğu demeçler yanlış beyanlardır. Benim devletin kasasından çıkacak bir paraya ihtiyacım yok. Vatandaşın parası o. Bu parayı alanlar hesap versinler ben değil" şeklinde konuştu.

Kimseye iftira atmıyoruz

Pınar Keskin’e yardımcı olan aile yakını Coşkun Temel ise "Pınar beni aradı panik halinde, 'bana üstü kapalı bir şeyler söylüyorlar, çok korktum' dedi. Zaten ses tonundan da anlaşılıyordu. 'Eşinle benim yanıma gel' dedim. Olay Maltepe’de gerçekleştiği için biz Küçükyalı Polis Merkezi'ne gittik. İfademizi verdik. Konu nöbetçi savcılığa intikal etti. Biz bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemesine güveniyoruz" dedi.

İNSANIN NAMUSU İLE OYNANMAZ

Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, geçen yıl karıştığı kazayla ilgili olarak bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında ortaya atılan iddialara sert tepki gösterdi. Kılıç, "Ben ve çalışma arkadaşlarımın başı dik, alnı açık. Yazıktır, günahtır. Hepinizin anası var, bacısı var, kardeşi, ailesi var. Bunu yazanlar, okuyanlar, servis edenler sizi sadece Allah’a havale ediyorum. İnsan namusu ile oynamak kimseye yakışmaz” dedi. Kazanın, 26 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Kılıç, "Şahsımla ilgili geçtiğimiz Ağustos ayında karıştığım bir trafik kazasını aradan aylar geçmesine rağmen köpürterek, kurumumuzu yıpratmaya çalışanlarla ilgili de bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Kaza 26 Ağustos’ta gerçekleşmişti. Ben de aynı günün sabahında bir göz operasyonu geçirmiştim. Sizlere doktor imzalı ve hastane giriş kayıtlarını belgeleriyle sunuyorum. Doktorlarımızın raporları burada. Öğleden sonra saat üçe, dörde kadar oradan ilaç alarak çalışmalarıma devam ettim. Her hafta düzenli gerçekleştirdiğimiz Başkan Yardımcılarımla haftalık toplantımıza Başkanlık ettim" açıklamasını yaptı.


Tamirat bedeli 37 bin TL’dir

Göz operasyonuyla ilgili belgeleri de gösteren Başkan Kılıç, "Bu doktorumuzun bana yazdığı reçete, o gün operasyon geçirdiğime dair belgedir. Bu da ertesi gün de tekrar kontrole gittiğime dair belgedir. Tarihleri burada var. İsteyen arkadaşlara verebilirim. Bu göz operasyonunda sonra rutin olarak belediye başkan yardımcılarımızla, teknik kadromuzla beraber yaptığımız bir toplantıya katılma fırsatım oldu. Toplantı bittiğinde şoförüm izinliydi. Eve giderken Turgut Özal Bulvarı’nda seyir halindeyken önümde bulunan beyaz bir araç ani fren yaptı. Ben de arkadan önümde duran araca vurmuş oldum. Kaza sonrası herhangi bir yaralanma veya hayati tehlike meydana gelmedi. Aracın tamponu hasar görmüştü. Toplantımızın çıkışına denk geldiğinden, özel kalem müdürüm, başkan yardımcılarım ve basın çalışanı arkadaşlarımın kullandıkları araçlarda konvoy halinde bana eşlik ediyorlardı. Kazaya karışan beyaz araca eşlik eden de bir grup vardı ve bize uzlaşma talebinde bulundu. İddia edildiği gibi olay yerinden uzaklaşmak yok. Kaza yerine polis ve ambulans da geldi. Herhangi bir olumsuzluğun olmadığının tespiti üzerine ayrıldılar. Taraflarca anlaşma sağlanmasının ardından ekibim aracın tamirat bedeli ile ilgili detayları yani gerekli havale ve eft işlemleri için alanda kaldılar. Servis edilen görüntüler de kazanın hemen ardından çekilmedi. Anlaşma sağlanıp karşılıklı geçmiş olsun temennileri alındıktan sonra gecenin ilerleyen saatlerinde çekildi. Yapılan araç tamirat bedeli 37 bin TL’dir. Belgesi de burada, temin etmek isteyen her arkadaşla paylaşabiliriz. İddia edildiği gibi birilerinin çanak tutup köpürte köpürte anlattığı gibi kimseye 300 milyar teklif edilmediği gibi, böyle bir şeye de tenezzül edilmemiştir. Arabanı zaten kendisi 300 bin. Üstelik uzlaşma talebi de karşı taraftan teklif edildi" dedi.


İnsana günaydın derler

Kılıç, "Bir arabaya arabanın fiyatı kadar ödeme yapılır mı? Bu akla ziyan. Maltepe’de siyasi karanlığa düşmüş olan bazı çıkar grupları belediyemizi buradan yıpratmak istiyor. Aradan 8, 9 ay geçti. İnsana günaydın derler. Pandemi şekeri mi dersiniz, pudra şekeri mi dersiniz, adını ne koyarsınız koyun, bu servis ettiğiniz olay elinize, ayağınıza dolanır” diye konuştu. Kılıç, "Ataşehir’den bir meclis üyemiz aradı ve dedi ki Başkanım kaza yapmışsın. Cep telefonu burada isteyen arkadaşlarıma gösteririm. Biz de ona durumu açıkladık. İlgili vatandaşa ücretini ödedik, dekontlar elimizde dedik. 23 Mart’ta cep telefonum üzerinden, WhatsApp’tan bir çete bu kazayı gönderdi. Bunlar, bunu kullanarak belediye başkanı olduğu için daha fazla para almak istediler. Kaza olmuş bitmiş, ödemeler yapılmış. Bunu saçma sapan yerlere taşımanın anlamı yok ama ne yazık ki bazı siyasi çevreler tıkanmışlığın da beraberliğinde getirmiş olduğu hezeyanlarla ahlaksızca bizlere saldırdılar" ifadelerini kullandı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.