Ali Şeker: Vicdanınız varsa oy kullanın

Ali Şeker: Vicdanınız varsa oy kullanın
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, ÖSYM'de yaşanan skandallara ilişkin Meclis'te araştırma açılmasını istedi. Meclis açıldığında Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyeceklerini belirten Ali Şeker, bu konuda tüm milletvekillerine de , “Vicdan sahibi olan tüm milletvekillerinin de bu komisyonun kurulması yönünde oy kullanacağını umuyorum” çağrısı yaptı

ÖSYM’de yaşanan soru hırsızlıkları ve usulsüzlüklerine ilişkin 2017 yılında araştırma önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, 2022 KPSS skandalı ile birlikte geniş kapsamlı bir araştırma önergesi daha verdi. Meclis’in açılışı ile birlikte Araştırma Komisyonu’nun bir an önce kurulması için çaba göstereceğini söyleyen Şeker “AKP’nin iktidara gelmesinden önce, ülkenin en güvenilir kurumları arasında yer alan ÖSYM, AKP eliyle adeta FETÖ’nün ve cemaatlerin yuvası haline getirildi ve skandalların odağı oldu. Son iddialar da gösteriyor ki, ÖSYM içerisinde yuvalanan yapılar hâlâ yerli yerinde duruyor ve fütursuzca soru hırsızlıklarına, skandallarına devam ediyor. Ancak gençlerimiz bilsinler ki günü geldiğinde bunlardan tek tek hesap sorulacak” dedi.


1 KİŞİYİ GÖREV ALIP ÖRTBAS EDEMEZSİNİZ

2022 KPSS skandalının da ÖSYM Başkanı’nın görevden alınması ile ya da Cumhurbaşkanı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu’nun görevlendirilmesi ile örtbas edilemeyeceğini belirten Ali Şeker, “Meclis’e bu konuda çok büyük sorumluluk düşüyor. 1 Ekim’de Meclis’in açılışı ile birlikte bu Komisyonun kurularak çalışmalarına başlaması için ısrarla konunun üzerine gideceğiz” dedi. Ali Şeker, milletvekilleri olarak gençlerin emeğine, alınterine sahip çıkmak ve gözyaşlarının, uğradıkları haksızlıkların hesabını sormakla yükümlü olduklarını hatırlatarak, “Vicdan sahibi olan tüm milletvekillerinin de bu komisyonun kurulması yönünde oy kullanacağını umuyorum” çağrısı yaptı.

 

HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.