Ana yol tamam ara yol sıkıntı!

Ana yol tamam ara yol sıkıntı!
Pazartesi öğleden sonra İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı hayatı felç etti. Bütün yollar kapanırken bütün kurumlar eleştiri yağmuruna tutuldu. Çok sayıda ara yol hala karla kaplı durumda. Damga'ya konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 20 yıldan beri ilk defa Kaymakamlık ile ortak bir çalışma yaptıklarını belirtti. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ise "İlçedeki tüm müdürlükler, Kaymakam bey, hep birlikte ilçe genelinde çalışmalarımızı sürdürdük" dedi

Geçtiğimiz pazartesi günü öğleden sonra başlayan ve sadece 8 saat süren kar yağışı İstanbul'u esir aldı. Mega kentin bütün yolları kapanırken, havalimanlarında uçuşlar iptal edildi. Bu süreçte yapğılan çalşışmaları Damga'ya değerlendiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, en son 1987 yılında böyle büyük bir kar yağdığını belirterek, "O zaman ortalama kar kalınlığı 2 metreydi. Şimdi ise 80 cm'yi aştı. O günden bugüne artan nüfusa rağmen bir sorun yaşamadık. Ama anında bütün sokakları açamadık. Bunu isteyenler oldu ama dikkate almıyoruz. İlk olarak acil ihtiyaçlar için ana arterler açılır. Önemli kurumların yolları açılır. Bunu da gerçekleştirdik. Bana göre bunda da bütün belediyeler başarılı olmuştur" dedi. İBB ekipleri ile birlikte çalıştıklarını dile getiren Akgün, "Karayolları Genel Müdürlüğü ile hiçbir zaman ilişkimiz olmadı. Bizi hiçbir zaman adam yerine koymadılar" dedi.



İBB İSTANBUL'UN TAKIM KAPTANI GİBİDİR

Damga'ya konuşan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Uner ise "Biz Çatalca’da koordineli bir şekilde kar esaretini atlatmaya çalıştık. İlçedeki tüm müdürlükler, Kaymakam bey, ben, hep birlikte ilçe geneline hakim bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük" dedi. "İstanbul Büyükşehir Belediyesi takım kaptanıdır tıpkı spor müsabakalarındaki gibi, ilçe belediyeleri kaptanın yardımcılarıdır" diyen Üner, "Burada bir kopukluk olursa tüm şehir zarar görür. Olumsuz etkilenir. Yoğun kar yağışının yaşandığı anlarda Çatalca etrafında nerede ne gibi aksaklık varsa müdahale etmeye çalıştık. Şurası Çatalca’ya bağlı, burası bağlı değil ayrımına girmedik. İlçe genelinde ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Sadece Tepecik yakınlarında 2 tır devrildiği için ciddi sıkıntı yaşandı. Geç de olsa o tırları yoldan çıkarabildik. Yassıören tarafında çok tır olduğundan orada insanlarımız mağdur oldu. Ttüm halkımıza tekrar büyük geçmiş olsun" diye konuştu.


mesut üner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.