Araziye göz dikmişler!

Araziye göz dikmişler!
Protestolar ve gözaltıların devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi'nde, akademisyenlerin şikayetleri gün yüzüne çıktı. Mevcut Rektör Naci İnci'nin yapıla ankette adının çıkmadığını belirten akademisyenler, bu durumdan herkesin rahatsız olduğunu belirtti. Bazı akademisyenler ise okula bütçe verilmediğini savunarak, üniversite arazisinin ele geçirilmeye çalışıldığını iddia etti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör protestoları devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlattıkları ve istifası sonrası yardımcısı Naci İnci'nin rektör olarak atanmasıyla devam ettirdikleri protesto nöbetlerine devam ederken bir kez daha sırtlarını rektörlük binasına döndü. Uzun süreden beri devam eden protestolara bizzat katılan akademisyenlerin şikayetleri de gün yüzüne çıktı. Akademisyenlerin İnci'yi dayatma rektör olarak kabul ettiği, bu nedenle üniversitenin sancılı bir dönem geçirdiği belirtildi. Rektörlük için yapılan ankette Naci İnci'nin adının çıkmamasına rağmen atama yapılması da akademisyenleri rahatsız etti. 


AKADEMİSYENLER BİR TÜRLÜ YÖK'E ULAŞAMIYOR

Okulun fiziki yapısından da şikayetçi olan akademisyenlerin sorunlarını YÖK'e anlatamadıklarından dolayı şikayetçi oldukları öğrenildi. Birçok akademisyen okulda sorunların diz boyu olduğunu ifade ederek, üniversiteyle ilgilenen olmadığı yönünde dert yandı. Birçok öğretim görevlisi de Boğaziçi Üniversitesi'nin arsasının ele geçirilmeye çalışıldığını iddia etti. Bazı akademisyenler de üniversiteye bütçe verilmemesinden şikayetçi oldu. Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu da akademisyenlerin itiraz ettiği konuların başını çekti. Ders kitaplarının basımı konusunda ise dertli olan hocalar, okulun eğitime hazır olmadığı konusunda hemfikir.  

DAMGA HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.