Artık çöp ihalesi yapmayacağız

Artık çöp ihalesi yapmayacağız
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, 2019 Aralık ayında satın alınan 24 aracın ardından 31 aracın daha satın alınarak belediye bünyesine katılacağını açıkladı. Belediyelerin en büyük gider kaleminin kiralama olduğunu belirten Üner, "4 milyon 887 bin lira bir yıllık kiralama bedeli ödüyoruz. Alacağımız araçların toplam maliyeti 10 milyon 121 bin lira. Biz artık çöp işini ihale etmek istemiyoruz. Kendimiz yapmak istiyoruz. Artık araç kiralamak istemiyoruz. Satın aldığımızda aylık 500 bin lira tasarruf sağlıyo

Belediyelerin en yüksek gider kalemleri arasında yer alan araç kiralama işi Çatalca'da tarihe karışıyor. 2019 yılı Aralık ayında çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere 24 araç satın alan Çatalca Belediyesi, 31 yeni araç daha satın almaya karar verdi. Şubat ayı Meclis toplantısında gündeme gelen ve ilgili komisyona havale edilen araç alımı hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mesut Üner, "Bu ilçe uzun yıllardır gerek temizlik araçları, gerek diğer tüm araçlar olmak üzere büyük bir yükün altındaydı. Çöp kamyonları da dahil olmak üzere 4 milyon 887 bin lira bir yıllık kiralama bedeli ödüyoruz. Bu araçları almaz isek bir yılda bu parayı ödeyeceğiz. 3 tane araç da  bakanlık hibe edecek. Toplamda 56 tane araç satın almış olacağız" bilgisini verdi.

5 yılda 30 milyon kar
Satın alınacak araçların toplam maliyetinin 10 milyon 121 bin lira olduğunu açıklayan Başkan Üner, "Biz bunları kiralama yapmak yerine satın aldığımızda 60 ay vade yapabiliyoruz. Bu da aylık 400 bin lira gibi bir rakama tekabül ediyor. Kiralama yaptığımızda ise aylık toplamı 1 milyon 100 bin lira para ödemek zorundayız. Biz artık çöp işini de ihale etmek istemiyoruz. Kendimiz yapmak istiyoruz. Diğer hizmetlerde kullanılan araçları da kiralama yerine satın almak istiyoruz. Çıkan rakam ortada. Araçları satın aldığımızda bir ayda hemen hemen 500 bin lira gibi kar elde ediyoruz. İhale yapıp kiralama yapsaydık, bu belediyenin kasasından, vatandaşımızın ödediği vergiden aylık 500 bin lira fazla para vermiş olacaktık. Bir yılda 6 milyon, 5 yılda 30 milyon kasamızda kalacak. İsrafın en büyüğününe önüne geçiyoruz" açıklamasını yaptı. Üner, "Görevde olduğumuz süre içerisinde, aldığı emekli maaşından bu belediyenin veznesine vergi ödeyen, ne Ayşe teyzemizin, ne Ahmet amcamızın bir kuruşunu dahi israf etmeyeceğiz, ettirtmeyeceğiz. İsraf olarak gördüğümüz ne varsa hepsini bir bir ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

500 dönüm üzerine sosyal tesis
Başkan Üner Çatalca halkının merak ettiği bütün konulara da açıklık getirdi. Damga'ya konuşan Üner, Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Alanı (Eski Havuz Mevkii) ile ilgili de "Çatalca halkımızın ve ilçemiz dışından günübirlik gelecek olan misafirlerimizin hizmetine sunmak düşüncesinde olduğumuz Çatalca Belediyesi Sosyal Tesisleri bu alanda olacak. Orman Bakanlığımızdan belediyemize tahsis edilecek bu alan ile ilgili projelerimiz hazır. Burası yalancı bir cennet aslında. İçerisindeki doğa harikası görünümüne çok fazla dokunmadan, doğanın ve sosyalliğin birleştiği bir alan haline getireceğiz. Bu alan için birkaç ayrı nokta projemiz var. Öncelikle burada açık yüzme havuzu ve aqua park yapmak istiyoruz. Özellikle yöresel ürünlerimizden oluşan kahvaltı bahçeleri gibi ilçe halkımızın ekonomisine de katkı sağlayacak alanlar planlıyoruz. Ben gelecek zaman içerisinde ilçe halkımızın ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacak bir proje olacağı inancı ile kısa sürede tahsisini alacağımız bu alanda çalışmalarımıza başlayacağımız müjdesini sizlerin aracılığı ile vermek istiyorum" diyerek 500 dönümün üzerinde kurulu bir sosyal tesis yapacaklarının müjdesini verdi.

Kaldırımlar sil baştan
Çatalca'nın girişinden itibaren başlayan yaya kaldırımı genişletme ve cep uygulaması çalışmalarını da değerlendiren Başkan Üner, "İlk hedefimiz ilçemizdeki kaldırımlardan şikayetçi olan halkımızın bu mağduriyetini gidermek. Tabi bunu yaparken de ilçe esnafımızı düşünmemiz gerekiyor. Her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde bir çalışma başlattık. Kaldırımlarımızı özellikle engelli kardeşlerimizin de rahatlıkla kullanabilecekleri bir şekle çevirdik. Dörtyol mevkine kadar gelen bir çalışmamız var. Yapılan çalışma karşı kaldırımlarda da tamamlandığında bu ilçede ne vatandaşımız kaldırımda yürüyemiyoruz diyecek, ne de esnaf dükkanımın önünde müşterimiz arabasını park edecek yer bulamıyor diyecek. Ancak herkesten duyarlılık bekliyorum. Başlatmış olduğumuz araç cep uygulamasında bir aracı çekip akşama kadar kimse bırakmamalı. Bir esnafın iş yapabilmesi için bu uygulamayı başlatıyoruz. En fazla park süresi 10 ila 15 dakika olmalı. Kaldırımlar ile ilgili hiçbir sıkıntımız olacağını düşünmüyorum. Her iki tarafta da kaldırımlarımız vatandaşımızın rahatlıkla yürümeleri için planlandı" bilgisini verdi.

Önce çocuklar ve gençler
Çatalca Belediyesi olarak ilk defa hayata geçen ve tüm yarı yıl tatilinde çocukların yoğun ilgisi ile karşılanan "Yarı Yıl Tatili Organizasyonu" hakkında açıklamalarda bulunan Mesut Üner, "Göreve geldiğimiz gün itibari ile 'Önce Çocuklar ve Gençler' sloganı ile yola çıktık. Biz çocuklarımızın bu tür organizasyonlar için başka ilçelere gitmelerini hep eleştiriyorduk. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu yarı yıl tatillerini hem Nazım Özbay Kültür Merkezi'mizdeki etkinliklerde hem de Spor Akademisi'nin ilk adımı olan spor okullarımızda değerlendirdiler. Ailelerimiz ve ilçemizdeki vatandaşlarımızın bu anlamda çok fazla teşekkürü bize ulaştı. Ancak ben buradan halkımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bu etkinliklere gösterdikleri ilgi aslında bizleri onlardan çok daha fazla mutlu etti. Bundan sonra bunu geleneksel hale getireceğiz. Ben buradan hem başkan yardımcılarımıza, hem sorumlu meclis üyelerimize, hem de emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mübadele bizim gerçeğimiz
Mübadele Dernekleri tarafından gerçekleştirilen organizasyonlar hakkında değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Mesut Üner, "Mübadele Çatalca ilçesinin bir gerçeği. Nüfusumuzun yoğun bir çoğunluğunu mübadiller oluşturmakta. Ben de bir mübadil torunuyum. Yapılan tüm etkinliklerde halkımızın yoğun bir katılımı söz konusu. Nazım Özbay Kültür Merkezi'miz tüm derneklerimize açık bir kurumumuz. Sadece mübadele dernekleri değil, tüm derneklerimiz bu anlamda etkinlikleri için bize gelebilirler. Bize Çatalca Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa  yapmaya ve her konuda destek olmaya hazırız. İlçemizde halkımızın katılımını sağlayan tüm derneklerimiz ile kol kola, omuz omuza olmak bize gurur ve onur verir" dedi.

İlçemle gurur duyuyorum
Geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere gönderilen yardım malzemeleri konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Üner, "İlçemle çok büyük bir gurur duydum" dedi. Üner, "Elazığ Sivrice ilçesi merkezli 6.8 şiddetindeki deprem hepimizi çok üzdü. Öncelikle vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçtiğimiz hafta Belediye Meclis Üyemiz Süheyla Topçu ablamız ve Bahadır Sügür kardeşimizin koordinesinde gerçekleşen kampanyaya iki günde çok yoğun bir talep olduğunu gördüm. Kültür Evi'mizde depolama çalışması yapılırken gittiğimde 80 yaşındaki teyzemizin evindeki kuru gıdasından poşetleyerek getirdiğini, çocukların ellerinde oyuncaklarını getirdiğini gördüm. Biz Çatalca ilçesi olarak gerçekten çok duyarlı bir halka sahibiz. 7'den 70 'e tabiri var ya hani. Biz gerçekten böyle bir ilçeyiz. Birlikte Çatalca'yız. Ama gördük ki biz Birlikte Türkiye'yiz. İlçemle gurur duydum" diye konuştu. 


ÖZEL HABER 
BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.