Artık yeter anamız ağladı!

Artık yeter anamız ağladı!
Akaryakıta her gün yüksek oranlarda zam gelmeye devam ediyor. Motorinin litresi 25 lirayı geçerken, benzinin litresi 22 liraya dayandı. 7 gün üst üste zamlanan fiyatların ardından sürücüler, "Bu yakıt zamları bizim anamızı ağlattı. Artık arabaları çalıştıramayacak duruma geldik. Bıçak kemiğe dayandı. Depoyu doldurmak mucize gibi bir şey artık" şeklinde isyan etti

Rusya’nın 24 Şubat sabahı Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat sonrası alınan sert yaptırım kararları ve dolar kurundaki artışlar, akaryakıtta zam yağmurunu beraberinde getiriyor. Artan döviz kuru ve petrol fiyatları akaryakıta yansıyor. Son olarak, benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 79 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 2 lira 25 kuruş zam geldi. Buna göre, benzinin litresi İstanbul'da 20,35 liradan 21,14 liraya, motorinin litresi 22,83 liradan 25,08 liraya yükseldi. Gaza basmaya korkar hale gelen sürücüler, depoyu doldurmanın artık “mucize” olduğunu; birkaç kişi birleşip tek arabayla seyahat etmeye başladıklarını belirtti.


İDARE EDEBİLECEK DURUMUMUZ YOK

“Vallahi anamız ağladı. Bu yakıt zamları bizim anamızı ağlattı” diyen minibüs şoförü Dinçer Ölteç, “Artık arabaları çalıştıramayacak duruma geldik. Topladığımız bin 100 lira para; bunun 600-650 lirasını mazota veriyoruz, 150-200 lira da masrafımız oluyor. Geriye 150-200 lira para kalıyor. Bu şoför yevmiye mi alsın yoksa mal sahibine ödeme mi yapsın?” diye dert yandı. Taksi şoförü Mehmet Karagülle ise “İnanılmaz derecede muzdarip durumdayız. 3 ay öncesine kadar 8-9 liraya aldığımız mazot şu anda 25 lira. Gün geçmiyor ki üst üste zam gelmesin. Artık bıçak kemiğe dayandı. İdare edebilecek hiçbir durumumuz yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.