Askerler kaybetti yoldaşlar kazandı

Askerler kaybetti yoldaşlar kazandı
“Mustafa Kemal'in askerleri değil yoldaşlarıyız” dediği için tartışmaların odağında yer alan Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul’un yeni başkanı oldu. Slogan tartışmaları arasında girilen seçimde Cemal Canpolat'ı 7 oyla deviren Kaftancıoğlu bir ilke imza atarak CHP İstanbul'un ilk kadın başkanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 36'ıncı Olağan İl Kongresi'nde İl Başkanlığı ve Kurultay Delegeliği seçimleri cumartesi günü başladı, pazar gece yarısı sonuçlandı. İl Başkanlığı seçimlerinde mevcut İl Başkanı Cemal Canpolat ile Canan Kaftancıoğlu aday oldu. 
Adaylardan Kaftancıoğlu, geçmişte “Biz Mustafa Kemal’in askeri değil yoldaşlarıyız” demiş ve bir kısım CHP’linin tepkisini çekmişti. Kaftancıoğlu’nun konuşması sırasında destekçileri tarafından sık sık ‘Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız’ sloganı atıldı. Cemal Canpolat ise konuşmasında ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ vurgusunda bulundu. Toplam 6 sandık kuruldu. 643 delegeden 325'inin oyunu alan Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı oldu. Mevcut başkan Cemal Canpolat ise 318 oyda kaldı.

Çok çalıştık, çok yorulduk
Kaftancıoğlu sonuçların açıklanmasının ardından sahnede bir teşekkür konuşması yaptı. Kaftancıoğlu, "Biz olacağız demiştim, olduk. Beni örgütüm aday yaptı. Örgütümle kazanacağım demiştim, bu da oldu. İyi ki varsınız. Hepimiz çok çalıştık. Hepimiz çok yorulduk. Öncelikle başkanımız Cemal Canpolat ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Biz söylediğimiz şeyleri yapacağız. Yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz. Bu kongre salonundan el ele, kol kola hep birlikte çıkıp, AKP faşizmini yıkmaya gideceğiz. İnancınız ve güvenciniz için çok teşekkür ederim" dedi.

Kazanan kaybeden yok
Cemal Canpolat ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak “Bu partinin birliğe, beraber olmaya ihtiyacı vardır. Biz herkese inat CHP geleneklerine uymaya, divanı da CHP geleneğine uymaya davet ediyorum hala. Çünkü buranın kazananı, kaybedeni yoktur. Sevgili kardeşim Canan'ı tebrik ediyorum. Biz de sonuna kadar katkımızı ve desteğimizi veririz” diye konuştu. İkili daha sonra birbirlerine sarılarak dostluk pozu verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.