ATATÜRK'ÜN MİRASI GASP EDİLDİ

ATATÜRK'ÜN MİRASI GASP EDİLDİ
ATATÜRK'ÜN MANEVİ KIZI ÜLKÜ ADATEPE'NİN OĞLU, ANNESİNİN MİRASININ PEŞİNE DÜŞTÜ

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin oğlu Ahmet Kemal Doğançay, annesinin mirasıyla ilgili CHP ve İş Bankası'na dava açtığını ve gönüllü avukatlarla dava sürecinin devam ettiğini söyledi. Doğançay “Ailemizin parası, Atatürk'ün mirası gasp edilmiş durumda. Atatürk'ün vasiyetnamesinde manevi çocuklarına bıraktığı pay CHP ve İş Bankası tarafından hiç edilmiş. Buna karşı haklı bir mücadele içindeyiz” dedi

CHP'DEN ALACAKLI DURUMDAYIZ

2012 yılında Sakarya'da hayatını kaybeden Ülkü Adatepe'nin çocukları Ahmet Kemal ve Ali Kemal Doğançay, Atatürk'ün vasiyetnamesinde manevi çocuklarına bıraktığı payın CHP ve İş Bankası tarafından "gasp edildiği iddiasıyla yargı süreci başlattı. Doğançay; “Annem ve Atatürk 'ün diğer kızları da bu sebepten mağdur edilmiş. Biz CHP'den de İş Bankası'ndan da alacaklıyız. Davamız şu an güzel bir aşamada hakim hesaplama kararı çıkardı. Fakat bu süreçte avukat bulmakta sorun yaşadık. Ben de akademisyen avukat istiyorum. Çünkü karşı taraf, CHP profesör avukat çalıştırıyor. İş bankası deseniz yüzlerce avukatı var. Bunlara karşı bizim tek bir avukatla mücadele etmemiz de beklenemez. Bizde gazeteye ilan verip gönüllü avukat aramaya başladık” dedi.

MAKBULE HANIM BİLE YALVARMIŞ
Geçmişte de benzer davaların açıldığını kaydeden Doğançay, “İlk olarak annemin kız kardeşi Sabiha Gökçen dava açmış. Annem aynı zamanda Atatürk'ün kız kardeşi Makbule hanımın düştüğü durumları görmüş. Çünkü kafalarına göre ödeme gerçekleşiyor. 5 sene 10 sene ödemeyi arttırmıyor sonra birden arttırıyor. Ödemeler hiçbir zaman kesilmemiş ama kafalarına göre arttırılmış. Annem de bizlere 'evladım dava açarsak bunu da keserler, para istiyorlar derler, en Atatürkçü bildiğiniz kişiler bile bize düşman olur' derdi. Atatürk'ün kız kardeşi Makbule hanım mektubunda 'yüce CHP lütfen' diye yalvarıyor nerdeyse. Annem dava açmadan önce Kılıçdaroğlu'nu bir çağırın durumu anlatın dedi. Ben de Kılıçdaroğlu'nu aradım. Randevu verildi. Ama randevuya gelmediler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum