Atatürk'e kin kustular

Atatürk'e kin kustular
Dünyanın barışçıl ve çevre dostu olması için bir öğrenci hareketi olarak ortaya çıkan Fridays for future isimli yapının Türkiye hesabından yapılan 10 Kasım paylaşımı aynı yapının diğer ülke temsilcilerini rahatsız etti. Fridays for future grubu Türkiye'den yapılan açıklamada, “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan hakaretleri kabul etmemiz mümkün değil” denildi

16 yaşında iken iklim değişikliği ile mücadele konusunda yaptığı konuşma ile adından söz ettiren, sonrasında üst üste 3 kez Nobel'e aday gösterilen, Time dergisine kapak olan Greta Thunberg'in öncülüğünde örgütlenen Fridays for future üyeleri büyük bir skandala imza attı. Sözde, "Dünyanın barışçıl ve çevre dostu olması için mücadele eden" grup üyeleri, aynı yapının Türkiye kolunun 10 Kasım paylaşımı hakkında hakaret içerikli saldırılarda bulundu. Fridays for future Türkiye'nin Atatürk'ü anma paylaşımına tepki gösteren grup üyeleri, Ulu Önder'i diktatör ve faşist olmakla suçladı. Atatürk'e yapılan hakaretlerin ardından Fridays for future büyük tepki çekti.



BU SALDIRILAR HİÇ DE UMUT VERİCİ DEĞİL!

Fridays For Future Türkiye ise yapılan hakaretlerin ardından yaptığı açıklamada, derin bir üzüntü ve kırgınlık içerisinde olduklarını belirtti. Açıklamada, 10 Kasım'da Atatürk'ü anmak ve doğaya olan saygısını vurgulamak için yapılan paylaşımın diğer ülkelerde faaliyet gösteren bazı üyeler tarafından tepkiyle karşılandığı belirtilerek, “Gönderinin kaldırılması talep edildi. Ancak Türkiye ekibi olarak bu talebi uygun görmedik. Daha sonra Uluslar arası telegram grubunda tarafımıza ve Atatürk'e hakaretler edildi. FFF gibi bir toplulukta barışçıl ve dayanışmacı bir ortam olması gerekirken bize yapılan saldırılar geleceğimiz için hiç de umut verici değildir” ifadeleri kullanıldı.



ATATÜRK'ÜN DOĞAYA OLAN SAYGISI

Fridays For Future Türkiye'nin 10 Kasım'daki paylaşımında Atatürk'ün doğa hassasiyetine vurgu yapılarak yürüyen köşk olayı hatırlatıldı. Peki yürüyen köşk olayı nedir? Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 21 Ağustos 1929 tarihinde Yalova iskelesi yakınındaki Millet Çiftliği içindeki büyük bir çınar ağacının yanında kendisine bir köşk yapılmasını istedi. 21 Ağustos 1929 tarihinde inşasına başlanan köşk 22 gün sonra 12 Eylül'de tamamlandı. Atatürk, 1930 yazında bir gün köşke gittiğinde, orada çalışanlar, yandaki çınar ağacının dalının köşkün çatısına vurduğunu, çatı ve duvara zarar verdiğini söyleyerek, çınarın köşke doğru uzanan dalını kesmek için izin istediler. Atatürk ise, çınar ağacının dalının kesilmesi yerine, binanın tramvay rayları üzerinde biraz ileriye alınmasını istedi.

ÖZEL HABER: EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.