Avcılar Belediye Meclisi'nde kıyamet koptu!

Avcılar Belediye Meclisi'nde kıyamet koptu!
Avcılar Belediye Meclisi'nin Ekim ayı ikinci oturumunda deyim yerindeyse kıyamet koptu. AK Partili Sait Odunkıran'ın kürsüde yaptığı konuşmasında, “Avcılar'ı zarara soktunuz, ihaleleri iki şirkete peşkeş çektiniz, belediyeyi batırdınız” ifadelerini kullanmasına CHP'liler sert tepki gösterdi. Mecliste tansiyon yükseldi. Meclise başkanlık eden Mahir Doğan; “Bir susun ya” şeklinde bağırarak meclis üyelerini susturmaya çalıştı. Oturuma bir saat ara verildi

Avcılar Belediyesi'nin Eylül ayı ikinci meclis oturumu gergin bir atmosfere sahne oldu. CHP'li Mahir Doğan'ın başkanlık ettiği mecliste, AK Partili Sait Odunkıran'ın konuşması her iki partinin meclis üyelerini de ayaklandırdı. AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Karaarslan ve CHP İlçe Başkanı Erhan Bozan'ın da takip ettiği toplantıdaki gergin atmosfer ancak oturuma bir saat ara verilmesiyle son buldu.

Hepinizin hakkından geliriz
Kürsüde yaptığı konuşmada CHP'lileri eleştiren Odunkıran şu ifadeleri kullandı; “Avcılar'ı zarara soktunuz. İhaleler hep iki şirkete verildi peşkeş çektiniz. Bütün ihalelerdeki usulsüzlüğü anlatacağım ortaya koyacağım” dedi. Odunkıran'ın bu sözleri üzerine CHP'liler “Yok böyle bir şey diye bağırırken” CHP Grup Başkanvekili Özkan Alıntaş ve  Meclis üyesi Murat Tercan sıraları yumruklayarak Odunkıran'ı susturmaya çalıştı.

Şovmenlik yapmayın
Odunkıran'a tepki gösteren CHP'liler, “Ortada suç varsa mahkemeye git. Nasıl hukukçsun?” diye bağırdı. AK Partili Mehmet Özgür ve CHP'li Mahir Budak da uzun süre tartışan isimler oldu.  Meclise başkanlık eden CHP'li Mahir Doğan, “Başkanlık makamı konuşurken bunu yok sayamazsınız. Biz eylül ayındayız yeminli mali müşavir arkadaşımız var komisyon raporuna her şeyi yazdı tüm belgelere rahatça ulaştı. Siz mayıs ayında aramıza katılan bir meclis üyesi olarak ocak ayındaki denetim raporunu konuşacaksanız bu sizin şahsiyetinizle ilgili şovmenlik yapmak istediğinizi gösteriyor. Böyle harala gürele devam edecekse meclise ister gelin ister gelmeyin ben bir saat ara veriyorum” dedi.  

500 milyon borç var
AK Partili Sait Odunkıran ise “Onların istediği gibi mi konuşalım. Ortada 500 milyon borç var yapılan hiçbir şey yok bir taş bir taş sütüne koymamışlar biz bir yere gitmiyoruz. Seslerinin fazla çıkmasının sebebi onların çok büyük acıları olduğunu gösteriyor. Benim ifade etmek istediğim sadece bunlar ama dinlemediler meclisi terk ettiler. Her şeyin üzerini örtmeye çalışıyorlar. Benim meclise geldiğim tarih bellidir. Benim iki toplantıda söz isteme talebimi kabul etmeme gerekçeleri bu olsa gerek bu toplantıda da burayı terk etmek zorunda kaldılar. Yeşilkent'te yapılmayan bir parktan dolayı evden çıkamayan bir çocuğun ızdırabı bütün meclis üyelerinin vebalindedir. Herkesin iyi bir ortamda yaşamaya hakkı vardır biz de bunu sağlatmak için elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı. 

İhaleleri irdeleyeceğiz
“Avcılar halkının cebinden çıkan paranın hesabını soracağız” diye konuşan Odunkıran, “Bundan korkarak meclisi terk ettiler. Yapılan bütün ihaleleri irdeleyeceğiz. Avcılar halkı hangi ihalde ne kadar usulsüzlük olduğunu bilecek. Halkımız da takdirini sandıkta tavrını ortaya koyacaktır. Biz bugüne kadar elimizden geleni yaptık yapmaya da devam edeceğiz” beyanında bulundu.

Terk etmek çözüm değil
Verilen aranın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Rıza Aydın meclis üyelerinin konuşmasının kesilmemesini istedi. Odunkıran'ın yarıda kalan konuşmasını tamamlamasını isteyen Aydın, herkesi sükunete davet etti. Meclis Başkanvekili Mahir Doğan ise talep üzerine Odunkıran'a yeniden 3 dakika konuşma hakkı tanıdı. Tekrar kürsüye gelen Odunkıran, “Benim eleştirilerimi kabul etmeyenler burada iddialarıma cevap verir. Meclisi terk etmek çözüm değildir” ifadelerini kullandı. YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum