Ayranı yok içmeye!

Ayranı yok içmeye!
Türkiye, ekonomik krizin yarattığı mali darboğazdan çıkma hesapları yaparken, İstanbul’un borç batağındaki AK Partili ilçe belediyelerinden Bayrampaşa Belediyesi, vatandaşın parasıyla hediye furyası başlattı. Belediyeye 600 bin TL’ye mal olan hediye paketinde ise yok, yok

Belediyelerin akılları zorlayan savurganlığı sınır tanımıyor. Şirketlerin peşpeşe iflas etmesi, vatandaşın cebinin boşalması, zirveye tırmanan işsizlik boyutu, belediyelerin, keyfe keder harcamalarının yanında gölgede kalıyor. AK Partili Belediye Başkanı Atila Aydıner’in belediye parasıyla şatafatlı hediyeler dağıtmak için çıktığı ihaledeki malzemeler evine ekmek götüremeyen vatandaşı çileden çıkartacak türden.

 

Kadife kutuda altın dekor

Belediye Başkanı Aydıner, hakiki deri cüzdandan aynaya, porselen ibrikten leğen takımına, vazodan ahşap radyoya, kahve fincanından evrak çantasına, duvar saatinden balon ve plastik topa varana kadar yirmiden fazla hediye çeşidi için kesenin ağzını açtı. Borç batağındaki Bayrampaşa Belediyesi, hediyelerin birinci sınıf malzemeden yapılması şartını teknik şartnameye eklerken, cüzdanların hakiki deriden, porselen malzemelerin ise altın ve platin dekorlu olmasını istedi. Belediye, ayrıca, hediyeliklerin konduğu kutuların da kadife özelliği taşımasını tercihen belirtti.


 

Meclis üyesinin ortağı


Tasarruf tedbirlerinin alınması için seferberlik ilan eden hükümet görüşüne aykırı bir tutum sergileyen AK Partili Bayrampaşa Belediyesi’nin çıktığı 600 bin TL’lik “Hediyelik Eşya” ihalesini kazanan firma sahibi A.A.’nın, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı ve Bayrampaşa AK Parti Meclis üyesi Recep Asılsoy’un bir dönem iş ortağı olması da başka bir ilginç gelişme olarak öne çıktı. 

 


Altın kabartmalı leğen takımı


Yaklaşık maliyeti 621 bin 300 TL.’yi bulan ihaleye tek başına giren firmanın rakibinin olmaması da göze çarpan detaylar arasında yer aldı. Öte yandan, ihale teknik şartnamesine ek talepler koyan belediye, ibrik, leğen ve sabunluktan oluşan hediyenin altın kabartmalı olması yönünde düzenleme gerçekleştirdi. Taleplerin lüks ve şatafat içermesinden dolayı hediye fiyatlarının tavan yapması sağlanırken, ihale bedeli de bu yöntemle fahiş fiyata yükseltildi.

 

Bayrampaşa Belediyesi'nin hediye harcamaları! Yok yok...


bayrampaşa belediyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum