Ballı ihaleler başbakan kardeşinin arkadaşına!

Ballı ihaleler başbakan kardeşinin arkadaşına!
Organizasyon ihalesi kapsamında sempozyum yapılması talebinde bulunan Çekmeköy Belediyesi, 100 kişilik heyetin yemek adresi olarak da “Boğazda bir restoran” şartını işaret etti.

AK Partili eski ilçe başkanı Şahmettin Yüksel’in başkan yardımcılığını yaptığı Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce çıkılan milyonlarca dolarlık bir ihale, yine Yüksel’den boşalan koltuğa bir dönem oturan eski ilçe başkanvekili Vahdet Erdoğan’ın ortağı olduğu GREENART LTD. Şirketi'ne verildi. Sadece bir firmanın katıldığı ballı ihalede kırım oranı ise yok denecek kadar az miktarda. İki siyasetçinin rol aldığı ihale bedeli ise11 milyon 299 bin 400 TL.

Ahbap çavuş ilişkisi
Farklı birçok iş kolunun torba ihaleye dönüştürülmek suretiyle rakamı şişirilen organizasyon alımı ihalesinde AK Partili siyasetçi Erdoğan’ın tercih edilme nedeniyse, yerel siyasi bağlantıların yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım’ın yakın okul arkadaşı olması. Şirketin, yedi yıllık dönemde 50 milyon TL.’den fazla ihaleyi lehine çevirmesi, ihalelere tek başına girerek yüksek oranda kar payını kasasına aktarması da ahbap-çavuş ilişkisini öne çıkartmakta.

ihale çekmeköy

Milyonlarca dolarlık rant
Siyasetin ranta dönüştürüldüğü Çekmeköy Belediyesi’nde eski ilçe başkanları arasındaki ihale ilişkisi, Kamu İhale Kanunu’nun (KİK) şeffaflık, saydamlık ve rekabet şartlarının korunması ilkelerini rafa kaldırdığı gibi, kamunun zarar etmesi yönündeki kara deliği de büyütüyor. İçinde, uçurtma şenliği, seminer, kısa film yarışmaları, sempozyum, bilgi yarışmaları, kültürel geziler, yemek organizasyonu, mal alımı gibi değişik hizmetlerin bir araya getirildiği milyonlarca dolarlık ihaleleri iştah kabartacak hale getiren belediye, pasta payının sadece yandaş firmalara gitmesi yönünde uygun şartları yerine getiriyor.

Tamamı bir firmaya
AK Parti Çekmeköy İlçe Teşkilatı’nda uzun yıllar siyaset yapan Vahdet Erdoğan’ın inanılmaz yükselişine basamak olan Çekmeköy Belediye’sinin bu zamana kadar yandaş firmayla 14 sözleşme imzaladığı, toplam tutarında 50 milyon TL.’den fazla olduğu belgesine Kamu İhale Kurumu portalı üzerinden ulaşan DAMGA, nerdeyse ihalelerin tamamına yakının bir firmayla gerçekleştirildiğini tespit etti. CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.