Baltacı'nın marifeti!

Baltacı'nın marifeti!
AK Partili Arnavutköy Belediyesi’nden bu zamana kadar 115 ihale alan belediye şirketi ARAŞ A.Ş. kasasına 136 milyon TL koyduğu halde zarar etmeyi başardı. Zarar eden şirketin yöneticileri ise aynı zamanda belediyenin A Takımı’nda görev yapıyor.

Arnavutköy’de çıkılan birçok ihaleye tek başına giren ve ihaleyi istediği rakamla kazanan belediye şirketi ARAŞ A.Ş.'nin yıl sonu hesaplarını zararla kapatması ekonomi kurallarını altüst etti. Şirketin, 150 bin iftar yemeği, 105 bin iftariyelik, 9 bin litre şerbet ikramının yapıldığı sözleşme bedeli 6 milyon 501 bin 750 TL olan iştah kabartıcı ihaleleri de kolaylıkla almış olmasına rağmen zarar etmiş olması ilçenin gündem konuları arasında yer alıyor.  Baltacı da yönetimde Arnavutköy Belediyesi’nden ihale kazanan firmalar arasında zirvenin en üst sırasına oturan ARAŞ A.Ş.’nin yönetim kurulunda Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve bazı başkan yardımcıları da bulunuyor. Belediyeyi yöneten kadronun, belediye şiketinin başında da bulunması diğer firmaların ihaleye girmesini zora sokarken, ihalelerde rekabet ortamı yaratılmaması nedeniyle belediye kasasından da fazladan para çıkmış oluyor. Şirket bu zamana kadar 136 milyon TL'lik toplam ciroyu,115 farklı ihaleyi üstlenerek hesaplarına işletti.

Tüm işler ARAŞ A.Ş.’de
Kafe işletmeciliği, mesire yerlerinin işletilmesi gibi değişik sektörlerde de öne çıkan ARAŞ AŞ. neredeyse belediyenin tüm işlerini yapan bir konumda olması nedeniyle dikkat çekiyor. İlçe ekonomisi ARAŞ A.Ş. tekelinde dönerken, şirket, yemek satışı, personel temini, eğitim hizmetleri, spor ve  kültürel organizasyonlar gibi alanlarda belediyenin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Milyonlarca dolarlık ihaleleri peş peşe alan belediye şirketinin nasıl zarar ettiği sorusu havada kalırken, yetkililerin verdiği tek cevap ise “ARAŞ A.Ş. yasal çerçevede hizmet veren bir kuruluştur” şeklinde oluyor.

Bağcılar'ı geride bıraktı
Öte yandan dikkat çeken gelişmelerden birisi de nüfus itibarıyla Arnavutköy’den üç kat büyük Bağcılar Belediyesi iftar yemeği dağıtımını 3 milyon 107 bin 500 TL, Bahçelievler Belediyesi 1 milyon 906 bin TL, ile gerçekleştirirken, Arnavutköy Belediyesi’nin, ARAŞ A.Ş. ile 6 milyon 501 bin 750 TL sözleşme bedeliyle masaya oturmuş olması. Ortak kanaat ise iftar yemeği naliyetinin abartılı rakamlara endekslendiği yönünde.

Cengiz Alçayır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.