Barınma haktır geçinemiyoruz

Barınma haktır geçinemiyoruz
İstanbul'da konut kiralarının fahiş oranda zamlanmasının ardından vatandaşlar isyan etti. İstanbul’da bir parkta toplanan kiracılar, dernek veya kooperatif kurma kararı aldı. Devlete sosyal konut yapma çağrısında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise fırsatçılara geçit vermeyeceklerini belirterek, fahiş artışın önüne geçmek için yasal bir düzenleme yapılacağını duyurdu

Başta İstanbul olmak üzere konut kiralarının fahiş derecede artması vatandaşı isyan ettirdi. Ev sahibi ve kiracılar arasında uyuşmazlıklar zirve yaparken kira tespit ve kira tahliye davalarının, toplam dava sayısına oranının bir yılda yüzde 10'dan yüzde 20'lere çıktığı tespit edildi. Artan şikayetler üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile ilgili bakanlıklarla birlikte ortak bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Kurum, “Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için bir çalışma yapıyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp milletimizle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

EV SAHİPLERİ KİRACILARI TEHDİT EDİYOR!

Bu arada Geçinemiyoruz Platformu öncülüğünde, İstanbul’da bir parkta “Barınma Haktır” sloganıyla forum gerçekleştiren kiracılar, dernek veya kooperatif kurma kararı aldı. Geçinemiyoruz Platformu Sözcüsü Cihan Uyanık, kira krizine karşı örgütlenilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bir dernek ya da kooperatif kurmalıyız ama mutlaka yan yana durmalıyız” ifadelerini kullandı. Zam yapamayan ev sahiplerinin kiracıları tehdit ettiğini belirten Uyanık, “Devlet yerel yönetimler eliyle sosyal konutlar yapsın. Yabancı konut yatırımları vergilendirilsin. Yabancıya konut satışındaki teşvikler durdurulsun. Müteahhitlere, şirketlere ve zenginlere değil dar gelirli yoksullara yönelik konut kampanyaları başlatılsın. Kiralara denetim, hukuksal düzenleme gelsin” talebinde bulundu.

EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum