Barış fırsatçıları

Barış fırsatçıları
İmar Barışı bahanesiyle yapılan kaçak yapılara müsaade edilmeyeceğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Siz yapıyorsunuz biz yıkıyoruz. Yıkmaya da devam edeceğiz. Seçim bizi ilgilendirmez. Vatandaşlarımız seçim var diye kaçak yapı yapmasın” tepkisini gösterdi

Büyükçekmece Belediye Meclisi haziran ayı ilk oturumu gerçekleşti. Büyükçekmece’de kentsel dönüşümün durdurulduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Akgün, "1996 yılından bu yana yaz mevsimlerinde nüfus yoğunluğu arz eden şehirlerde 1 Haziran’la okulların açılış tarihi olan 15-16 Eylül tarihleri arasında inşaat faaliyetleri durdurulur. Bu tedbiri belediye meclis kararıyla belediyeler alır ve uygular. Bizde 1996 yılından beri Büyükçekmece’nin hâlâ İstanbul’un bir sayfiye kenti olması nedeniyle kışın ortalama üç yüz bin, yazın da 1 milyon nüfusa yükseldiğimiz için, inşaat faaliyetlerinin tamamını geçici olarak durdurduk. Mevzuata uygun olarak alınan bir tedbirdir. Fısıltı gazetesiyle birçok kişi de siyaseten, kendi çıkarları doğrultusunda belediyemizi karalama nedeniyle Büyükçekmece Belediyesi'nin kentsel dönüşümü durdurduğunu belirterek, 
milleti üzerimize salmak istedi. Vatandaş da bunlara inanmasın. Vatandaş bunlara kanmasın” dedi.

Şehrin selameti için
“Sadece şehrin çeşitli yerlerinde boşaltılmış, yıkıma hazır hale getirilmiş binalar yıkılacak enkazı kaldırılacak” diyen Akgün, “16 veya 15 Eylül’ü bekleyecekler ama bu arada o inşaat yapmak isteyen ister kentsel dönüşüm olsun isterse normal inşaat yapan kişi olsun. Ruhsatlarını imar durumuna alacak, kentsel dönüşümle ilgili ruhsat almışsa, ki almaları lazım o zaman içindeki vatandaşlara aylık kira yardımı yapmalarını sağlayacaklar. Yani durdurduk diye ruhsat vermiyor muyuz, ruhsatları veriyoruz. İnşai faaliyeti durdurduk şehrin selameti bakımından" açıklamasını yaptı.

Af belediyeyi ilgilendirmiyor
Hükümetin getirdiği imar affı konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Akgün, "Belediyelerde imar affıyla ilgili herhangi bir faaliyet yok. Hiç kimse belediyelere gidip başvuru yapmasın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu noktalarda müracaatlar alınacak. İmar affı konusu belediyeleri ilgilendiren bir konu değil. Millet belediyenin kapısına yığılıyor. İmar affı çıkmış diye. Bir de her gün kaçak inşaat yıkıyoruz. Ne oldu bu millete seçim var diye ne değişti? Seçim var diye yangından mal kaçırır gibi kaçak yapı yapma girişiminde olanlara söylüyorum. Siz yapıyorsunuz biz yıkıyoruz. Yıkmaya da devam edeceğiz. Büyükeçekmece sınırları içinde asla kaçak yapıya müsaade etmedik. Seçim de bizi ilgilendirmez. Vatandaşlarımız seçim var diye kaçak yapı yapmasın. 20 tane kontrol mühendisini 60 tane zabıtayı Büyükçekmece'de bayram süresince görevlendirdik. Nerede kaçak inşaat varsa kafalarına bineceğiz. Yıkım kararı alınan inşattlara yeni kaçaklar ilave etmeyin çünkü başınıza yıkacağız. Taviz vermeyeceğiz. Bayramda İmar Müdürlüğü'ne izin verilmeyecek. Bu ülke bir yere gitmiyor her zaman seçim var. Konunun muhatabı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Hiç kimsede imar affı çıktı diye de kaçak yapı yapmasın" uyarısını yaptı.

Çok sinirlisin başkan!
İBB ve AK Parti Büyükçekmece Meclis Üyesi Recep Erol ise Akgün'e hitaben, "Mecliste sizi biraz sinirli ve gergin gördük açıklamasını yaptı.  Akgün ise "Bilerek sesimin tonunu yükselttim" cevabını verdi. AK Partili Erol da "Bizim gibi sayfiye ilçelerde yazın inşaat yapılmayacağını müteaahhit arkadaşlarımız bilir. Ama siyasilerin bu konuyu kullandıkları yönündeki iddialarınızı kabul etmiyoruz. İmar affı ile ilgili dediğiniz noktaya da katılıyoruz. Başvurular internetten yapılıyor. Belediyede izdiham yerine bakanlıklardan ve e devletten bu sorunu çözebilirler diye düşünüyorum” dedi. Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Belediyenin spor yardımları ile ilgili Spor Komisyonu'nun raporu oy çokluğuyla geçti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.