Başbakanlıktan başkanlığa

Başbakanlıktan başkanlığa
Tüm Türkiye’de aynı anda başlatılan AK Parti temayül yoklaması önceki akşam tamamlandı. Temayülden, İstanbul için TBMM Başkanı ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın adının açık ara önde çıktığı öğrenildi.

AK Parti'nin 39 ilçe ve İBB belediye başkan adayını belirlemek amacıyla yaptığı temayül yoklamasından, İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adının açık ara önde çıktığı belirtildi. Aralarında Numan Kurtulmuş ve Mehmet Müezzinoğlu gibi güçlü isimlerin de bulunduğu bütün rakiplerini geride bırakan Yıldırım'ın adaylığına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sıcak baktığı öğrenildi. Erdoğan'ın, temayül sonuçlarını yarın değerlendireceği ve kafasındaki adayı netleştireceği kulis bilgisi olarak gündeme düştü.

Üç büyükşehir için Soylu
Ankara adaylığı için konuşulan Mehmet Özhaseki'nin ise temayülde rakiplerinden geriye düştüğü iddia edildi. Başkent'te Mustafa Tuna, Fatih Şahin, Emrullah İşler ve Süleyman Soylu isimlerinin öne çıktığı öğrenildi. Üç büyükşehirde de Süleyman Soylu'nun adının çıkması sonrası Erdoğan'ın nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu. İzmir'de ise Mahmut Özgener'in adı geçmiş fakat Özgener siyasete girmek istemediğini açıklamıştı. İzmir’de yapılan temayül yoklamasında da Hamza Dağ'ın önde çıktığı ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.