Başkan kavgası!

Başkan kavgası!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy arasında Abdi İpekçi Spor Salonu inşaatı nedeniyle tartışma yaşandı. Arısoy'un konu hakkında İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmayı eleştiren İmamoğlu, kendisini hedef gösterildiğini savundu. İmamoğlu, “Senin 1 metrekare yerin olsa iznin olmadan bina yapılabilir mi?” diye sordu

İmamoğlu'na tepki gösteren Arısoy ise “Bu tavrınızı doğru bulmuyorum. İSKİ'nin açılışından bunu konuşuyoruz. Keşke gelmeseydim" dedi. “Böyle ayak üstü olmaz. Samimi değil bu” diyen Arısoy, “Medyanın önünde bir ilçe başkanı ile bir büyükşehir belediye başkanının müzakere etmesi doğru değil. Benim devlet terbiyem bu değil" diyerek binadan ayrıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kurumu İSKİ, inşaatına 2018 yılında başlanan ve Bakırköy Şube Müdürlüğü ile Zeytinburnu Hizmet Binası olarak hizmet görecek binayı tamamladı. Vatandaşların kullanımına açılan Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’ndeki binanın açılışı; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılış sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önceki gün İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmada kendisini eleştiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'a çıkıştı. Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatının müteahhidine ceza kesen ve inşaatı mühürleyen İBB'ye tepki gösteren Arısoy, “İnşaatın durdurulması haksız, para cezası ise hukusuzdur” açıklamasını yapmıştı.


 

HİÇBİR İLÇEYE SİYASİ AYRIM YAPMADIK

Açılılşta konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi dönemini fırsat bilerek, İstanbul'da uzun yıllardır ihmal edilmiş altyapı sorunlarını giderdiklerini belirtti. İmamoğlu, “100’e yakın noktada, İstanbul'da su baskını, sel gibi ortamlarda, ne yazık ki nahoş görüntülerin oluşmasını engelleme noktasında büyük emek sarf ettik. İşte bu sıcak günde de bu bina ve buna benzer bütün yatırımlarımızın, bütün işlerimizin, İstanbul halkına hizmet sunma çabası içinde koşturan, bütün alın teri döken emekçilerimizin hepinizin huzurunda alın terlerine, emeklerine, hizmetlerine teşekkür ediyorum” dedi. Açılışını yaptıkları Zeytinburnu Hizmet Binası’nda, geçici bir zaman dilimi için Bakırköy ilçesiyle ilgili hizmetlerin de sunulacağını kaydeden İmamoğlu, yakın zamanda da Çatalca’da da benzer bir binanın açılışını yapacaklarını duyurdu. “Biz bu anlayışla, hiçbir yerde siyasi parti ismi anmadan, siyasi partilere bu işi mal etmeden yatırımları yaptığımızı ve milletimize armağan ederken de görevimizi yerine getirdiğimizi, altını çizerek belirtiyoruz” diyen İmamoğlu, “Sebebi şu: Bu anlayışın doğru olduğunun önemle insanlarımıza aktarılması. Gerçekten bu anlayış doğrudur. Bu bizi birleştirir, bütünleştirir, buluşturur, bir arada konuşmamıza, bir arada düşünmemize, bir arada fikir üretmemize sebep olur” görüşlerini dile getirdi. 16 milyon insana hizmet etmenin kutsal bir iş olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, çalışanlara, “Bu kutsal görevin içinde bulunmanızdan dolayı, bence kendinizi şanslı hissetmelisiniz. Aynen benim gibi. Ben de bugün kendimi çok kutsal bir şehre, çok kutsal bir ortama ve topluma hizmet etmenin şanslı bireyi olarak görüyorum. O bakımdan vatandaşlarımıza, her ne koşulda olursa olsun sükunetle, güler yüzle ve özenle hizmet etmenizi istiyorum. Elbette ki vatandaşlarımızdan da bu hizmeti aldıktan sonra memnuniyetlerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

ekrem imamoğlu ömer arısoy
 


Kıyamet koparırsın!

Ömer Arısoy'un önceki gün yapılan İBB Meclisi'ndeki konuşmasını kast eden İmamoğlu, "Senin 1 metrekare yerin olsa iznin olmadan bina yapılabilir mi? O zaman ben senin tüm tabelalarını söküyorum desem kıyamet koparırsın" dedi. Ömer Arısoy ise Eylül 2020'de projenin İBB'ye gönderildiğini belirterek 1 buçuk yıl neden cevap alamadığını sordu. İmamoğlu da bakanlığı ve basketbol federasyonuna çağrıda bulunduğunu ancak projenin anlatılmadığını söyledi. İmamoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'na konuyla ilgili randevu verdiğini dile getirdi. Türkoğlu'nun projeyi gelip anlatmadığını söyleyerek kendisine dönüş yapmadığını ifade etti. Arısoy'un itiraz etmesi üzerine İmamoğlu'nun "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı konuşuyor bir dinleyin" dediği duyuldu.


Keşke gelmeseydim

Arısoy ise bunları konuşmanın yerinin kameralar önü olmadığını belirterek, "Bunun çözümünü yeşil alana dokunulduğu gerekçesiyle milyon ceza yazmak değildir" demesi üzerine İmamoğlu, bakanlık ve basketbol federasyonundan cevap alamadığını vurgulayarak "Gerekçesi yeşil alan değil. Haddinden fazla ticari alan gerekçesi var" dedi. "Mülk sahibi devlettir. Devletin bir parçası büyükşehirdir, gelip konuşacaklar" diyen İmamoğlu, "Sen AK Partilisin diye seninle konuşmuşlar" dedi. Arısoy da "Ruhsatı ben verdim, paydaştır. Bu tavrınızı doğru bulmuyorum. İSKİ'nin açılışından bunu konuşuyoruz. Keşke gelmeseydim" diye konuştu. Ömer Arısoy İBB'den bir buçuk yıldır cevap alamadığını belirterek, "Böyle ayak üstü olmaz. Samimi değil bu. Medyanın önünde bir ilçe başkanı ile bir büyükşehir belediye başkanının müzakere etmesi doğru değil. Benim devlet terbiyem bu değil" dedi. İmamoğlu'nun kendisini suçladığını belirtmesi üzerine Arısoy yaptığı konuşmasında İmamoğlu'nun adının geçmediğini belirterek "Bu tavrınız iş görme tavrı değil. Ben buraya İSKİ'nin binasının açılışına geldim keşke yukarıda konuşsaydınız, teessüf ediyorum" diyerek binadan ayrıldı.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.