Başkan müdürü görevden aldı!

Başkan müdürü görevden aldı!
Sayıştay tarafından açıklanan raporlara istinaden yazılı bir açıklama yapan Arnavutköy Belediyesi, rapordaki usülsüzlüklere sebep olan müdür ve personellerin Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı tarafından görevden alındığını duyurdu. Açıklamada, “ Belediye Başkanı’nın talimatı ile ilgili birimin müdür ve bazı personeline disiplin cezası verilerek görevlerinden alınmışlardır” denildi

Sayıştay'ın iddialarına cevap veren bir açıklama yayınlayan Arnavutköy Belediyesi, usülsüzlüklere neden olan müdür ve personellerin görevden alınarak konunun savcılığa kadar iletildiğini belirtti. Açıklamada, “Yasa gereği haklarında adli işlem yapılmak üzere önce Kaymakamlık Makamı’na bildirilerek akabinde konu savcılığa aksettirilmiştir. Bu süreç devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kamu zararı giderildi
Belediyenin söz konusu zararları giderdiği de anlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kamuoyuna yansıyan hususları içeren dosyalardaki hatalı işlemler ve ödemelerden kaynaklanan tutarları piyasa değerinin üzerinde belirlenen ürünlerin fiyat farkları hesap edilerek ilgililerden tahsil edilmiş ve belediyenin kasasına iade edilmiştir. Yukarıda izah edildiği üzere bu konularda belediyemiz Sayıştay raporunun açıklanmasından 7 ay önce kamu zararını giderici ve ilgilileri hakkında idari ve adli soruşturma içeren görevlerini yerine getirmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum