Başkana ısıtma hafızalı koltuk!

Başkana ısıtma hafızalı koltuk!
Kamuda tasarruf yapılması için yayımlanan genelgeyi kulak arkası eden AK Partili Arnavutköy Belediyesi, belediye başkanı üşümesin diye makam aracında ısıtmalı ve hafızalı koltuk bulunmasını şart koşarken, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin altına da özellikli lüks makam araçları çekti. Harcanan para ise dudak uçuklatan düzeyde.

Belediye hizmet araçlarını özel makam araçları gibi kullanan kamu görevililerinin savurganlıkları, ekonomik krizle boğuşan devletin mali yapısındaki kara deliği gittikçe büyütüyor. Devletin, tasarruf politikasının aksine kiralık araç saltanatın yaşandığı kurumlardan birisi de AK Partili Arnavutköy Belediyesi. İlçe Belediye Başkanı Ahmet Haşimi Baltacı’nın onay verdiği araç kiralama ihalesinde, kendisine tahsis ettiği makam aracında koltukların alttan ısıtmalı ve hafızalı olması istenirken, üst düzey ekibin kullandığı araç özelliklerine de otomatik vites niteliği şartı kondu.

Ödenen rakam 1 milyon TL
23 birim müdürlüğü ve 5 başkan yardımcısının olduğu belediye için kiralan binek araç sayısı ise kurumun mülkiyetindeki 6 araçla birlikte 62’ye ulaşmış bulunuyor. Envanterinde 49 araca sahip Arnavutköy Belediyesi’nin ek olarak kiraladığı 149 hizmet aracına ödenen rakam ise yılda 1 milyon TL.’yi buluyor.

120 kilometrelik personel ringi
AK Partili Arnavutköy Belediyesi’nin ulaşım giderleri faturasını kabartan bir başka işlem ise kurumda çalışan personeli taşıyan servis araçları. Kente 60 kilometre uzaklıkta oturan bazı personeller için günde 120 kilometrelik ring seferleri yapılrıken, personele  yol ücreti vermek yerine servis taşımacılığını ihale eden belediye, 6 milyon 343 bin 980 TL. gibi önemli bir rakamı bu işe ayırdı. Belediye hizmet araçlarının, kurum genelinde kullanılması yerine, başkan yardımcıları, danışmanlar, birim müdürleri ve ayrıcalıklı şeflere gün içerisinde süresiz tahsis edilmesi, Aksaray, Gaziosmanpaşa, Beylikdüzü, Avcılar gibi ilçeye uzak semtlerde oturan personeller için çok sayıda araç kiralanmasını zorunlu hale getirdi. Arnavutköy dışında ikamet eden personeller için toplamda 147 kişilik servis aracı kiralamasına giden belediyenin ödediği rakam oldukça ciddi tutarda seyretti. Genelge gereği belediyelerde kullanılacak hizmet araçlarının yerli ve motor hacmi en fazla 1600 cc olması istenirken, kentin belediye başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın, yabancı menşeli aracı makam aracı olarak kullanması tasarruf tedbirleri kapsamındaki duyarsızlığın da had safhada olduğunu gösterdi. Vatandaşlara, “İsraf etmeyin” çağrısında bulunan başkan, ekibi ve müdürlerin kullandığı kiralık araçlarla birlikte bazı hizmet araçların 29 aylık kiralama bedelinin 9 milyon 582 bin 630 TL.’yi bulması “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” veciz sözünü gündeme düşürdü.

arnavutkoy-belediyesi

arnavutkoy-belediyesi

Arnavutköy Belediyesi’nin ulaşım giderleri faturasını kabartan bir başka işlem ise servis araçları. Kente 60 kilometre uzaklıkta oturan bazı personeller için günde 120 kilometrelik ring seferleri yapılrıken, personele  yol ücreti vermek yerine servis taşımacılığını ihale eden belediye, 6 milyon 343 bin 980 TL gibi önemli bir rakamı bu işe ayırdı. CENGİZ ALÇAYIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.