Başkanlık gitti teselli kaldı

Başkanlık gitti teselli kaldı
31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den belediye başkan adayı olan ancak seçimi kaybeden ya da aday gösterilmeyen bazı isimlerin bakan yardımcısı ve AK Partili başkanlara danışman yapıldığı ortaya çıktı.

AK Parti'nin Kadıköy Belediye Başkan adayı Özgül Özkan Yavuz seçimi kaybettikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na getirildi. AK Parti'den iki dönem Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Misbah Demircan da, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde partisi tarafından aday gösterilmedi. Seçim sonrası ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı oldu. Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan ve 31 Mart'ta AK Parti'den Büyükçekmece adayı gösterilip seçilemeyen Mevlüt Uysal mayıs ayında Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.  Avcılar'da yarışı kaybeden İbrahim Ulusoy ise Murat Kölük Devlet Hastanesi'ndeki başhekimlik 
görevine geri döndü.

Danışman olan da var müdür olan da
Milas Belediye Başkanlığı'nı kaybeden AK Partili Barış Saylak ise Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, seçimi kaybetti ama Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e danışmanı oldu. Yerel seçimde Adapazarı Belediye Başkan aday adayı gösterilen AK Partili eski Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği koltuğuna oturdu. Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ise eski AK Parti Bayburt Demirözü Belediye Başkanı olan ve son seçimde aday gösterilmeyen Selami Ersen atandı. AK Parti'den Araban Belediye Başkan aday adayı olan Gökmen Gökçek de Gaziantep Teknoloji Üniversitesi'ne Strateji Geliştirme Daire Başkanı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.