Baskıya boyun eğmeyeceğiz!

Baskıya boyun eğmeyeceğiz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde seçim otobüsünde yaptğı konuşmada "Toplumu kandırarak ve baskı kurarak oy almak istiyorlar, ama buna izin vermeyeceğiz" dedi. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Çok güzel işler başaracağız, hiç kuşkunuz olmasın"diye konuştu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar'da halka hitap etti. Beylikdüzü mitinginde İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun da eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, "Toplumu kandırarak ve baskı kurarak oy almak istiyorlar ama buna izin vermeyeceğiz. Sandığa gidecek ve oylarımız kullanacağız. Hem Beylikdüzü’ne hem İstanbul’a baharı getireceğiz. İnşallah aynı zamanda Adana’ya da Mersin’e de Ankara’ya da, bütün Türkiye’ye de baharı getireceğiz. Bahar mutluluk demektir. Beraber huzur içinde yaşayacağız. İnancı kimliği ne olursa olsun bütün insanları kucaklayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklamak her şeyden önce Ekrem İmamoğlu beyin görevi olacak, ona inanıp ona güveniyorum" dedi.

Artık yemezler
Kılıçdaroğlu, "Memlektte çok sorun var biliyorum. Bu sorunların tamamı ortak akılla ve bir araya gelerek çözülür. Ekrem bey bir açıklama yaptı. Dedi ki, 'Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacağım dönemde 5 yılda 150 bin kişiye istihdam yaratacağım.’ Güzel mi gayet güzel. Bunun üzerine sayın Binali Yıldırım, kalktı bir açıklama yaptı. 'Efendim bu belediye başkanlarının işi değildir' ’dedi. Bunun üzerine Ekrem bey çıtayı biraz daha yükseltti ve '200 bin kişiye istihdam yaratacağım' dedi. Ama Binali Bey, ‘'Ben de 500 bin kişiye bulacağım.' Adama sormazlar mı, Başbakanlık yaptın bulamadın, Ulaştırma yaptın bulamadın. Ekrem bey söyledi, itiraz ettin. Şimdi bulacağım dedin. Artık yemezler” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'na oy verin
Yerel seçimlerin beka sorunuyla ne ilgisi olduğunu soran Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki Türkiye’nin beka sorunu var, muhtarın beka sorunuyla ne ilgisi var. Belediye meclis üyesi, belediye başkanı seçeceğiz. İnşallah İmamoğlu’nu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz. Bunun beka sorunu mu var Allah aşkına. İstanbul ve ilçelerini Türkiye’yi yönetecekler. Toplumu kandırarak ve baskı kurarak oy almak istiyorlar, ama buna izin vermeyeceğiz. Sandığa gidecek ve oylarımızı kullanacağız. Karadeniz’de, Ordu’da, Artvin’de Rize’de söyledim. Hep beraber hepinizin akrabası vardır. Dedim ki lütfen İstanbul’da lütfen akrabalarınıza telefon edin bizim bir gözbebeğimiz var, hasretini çektiğimiz insanımız var. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir kardeşimiz var o da Ekrem İmamoğlu ona gidin oy verin, dedim" şeklinde konuştu. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da, “İnşallah çok güzel bir dönem bizi bekliyor. Hiç kuşkunuz olmasın. Bütün mahallelerimize eşit hizmet devam edecek. Çok güzel işler başaracağız, hiç kuşkunuz olmasın. Ben size bir şey söyleyeyim, aramızda kalsın İstanbul’u kazanıyoruz” diye konuştu.

Bozkurt'tan 3 söz istedi
Esenyurt’ta da vatandaşlara hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt’u Esenyurtlulara emanet etti. Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt’tan halkın huzurunda üç söz isteyen Kılıçdaroğlu, “Başkandan 3 şey bekliyorum hepinizin huzurunda. Oylarınızla ayın birinde belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Asgari ücreti artırıyoruz. Bizim bütün belediyelerde 2 bin 200, AK Partili belediyelerde 2 bin 20 lira. Biz uyguluyoruz, burada da uygulayacağız. Kim yapacak? Kemal Deniz Bozkurt yapacak. İki... Hiç kimsenin aşıyla işiyle uğraşmayız. Dolayısıyla Kemal Deniz Bozkurt başkanlık koltuğuna oturduğunda hiçbir işçinin işine son vermeyecek. Üç... Başkan olduktan sonra bütün Esenyurt’u kucaklayacak. Şu mahalle oy verdi bu mahalle vermedi diye ayrım yapmayacak. Herkese eşit hizmet götürecek, bütün Esenyurtluları kucaklayacak, söz mü? Sadece bir pozitif ayrımcılık yapmasını istiyorum. Bir mahallede fakirler fazlaysa oraya daha fazla hizmet götürecek. Sözümüzü aldık" diye konuştu.

Çilemiz bitecek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önce söz alarak Esenyurtlulara hitap eden CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt, dört gün sonra yıllardır çekilen çilelerin sona ereceğini söyledi. Bozkurt, “Merhaba, iyi misiniz? Bitiyor çileler, artık bu rantçı belediyeciliğe son vereceğiz hep beraber. Yıllardır çektiğimiz çileler bitecek. Okul yerimiz kalmadı ranta kurban gitti. Yeşil alanlarımızı ranta kurban ettiler. Bize dayatılan bu yanlışlıkları değil, hak ettiğimizi birlikte, beraber mücadele ede ede alacağız. 3 günümüz kaldı” şeklinde konuştu.

Artık kapı kapandı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar'da yaptığı konuşmada ise isim vermeden CHP'den istifa ederek DSP'den belediye başkan adayı olan Handan Toprak'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Kimileri var istiyorlar ki koltuk hep benim olsun. Koltuk bende değilse ben de yokum diyorlar. Yok öyle bir şey. Biz aday göstermeyince gidip başka partiden aday olacaksın sonra tekrar beni aday gösterirseniz gelirim diyeceksin. Geçti gitti o iş. Artık sana kapı sonuna kadar kapalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.