Battal boy operasyon!

Battal boy operasyon!
İçişleri Bakanlığı, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştırdı. Yapılan açıklamada, ihaleye fesat karıştırma ve haksız mal edinme iddiaları gündeme getirildi. CHP’li milletvekilleri ise Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adası belgelerinin rövanşının alındığını savundu

nİçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hakkında Mülkiye Müffettişlerince düzenlenen raporlar ve adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle Anayasanın 127'nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığı'nca 06.12. 2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir" denildi. Açıklamanın devamında İlgezdi'nin belediye başkanı seçilmeden önce yaptığı işleri belediye başkanı seçildikten sonra sonlandırdığı izlenimi verdiği halde, bu işlerine yakın akrabaları ile siyaset ve iş ilişkisinde içinde bulunduğu kişi ile şirketler aracılığıyla, kendi varlığını gizleyerek devam ettirdiği belirtildi.

BUZ REZİDANS VE ODA KULE'YE DİKKAT ÇEKİLDİ
Battal İlgezdi ayrıca İmar Kanununa, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa, Devlet İhale Kanununa aykırı olarak görevi kötüye kullanma, belediyenin zararına sebebiyet verme, ihaleye fesat karıştırma, haksız mal edinme ve kamu görevlilerinin gerçeğe aykırı belge düzenlemesine göz yummakla suçlandı. Bakanlık yolsuzluğa gerekçe olarak da Buz Rezidans’a ruhsata aykırılıklar olduğu halde belediye tarafından yapı kullanma izni verilmesini gösterdi. Bakanlık ayrıca Oda Kule 1 ve Oda Kule 2 olarak bilenen yapılarda imar mevzuatına aykırı işlemler yapıldığını, bu yolsuzluk içeren işlemlerin belediye başkanının yakın akrabaları tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı.

Man Adası’nın rövanşı
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınması CHP tarafında tepkiyle karşılandı. İlgezdi'ye sahip çıkan CHP'li vekiller, hükümetin Man Adası’nın rövanşını almaya çalıştığını belirtti.

Battal İlgezdi sahipsiz değil
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, muhalefetin susturulmaya çalışıldığını belirterek, “Amaç yolsuzluk ve rüşvet rezaletlerinin konuşulmasını engellemek” dedi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise “AKP seçimle alamadığı belediyeleri savcıyla, tehdit, baskı ve zorbalıkla almaya çalışıyor” ifadesini kullandı. Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da OHAL'in FETÖ ile hesaplaşmak yerine muhalifleri susturmak için olduğunu belirterek, “Battal İlgezdi sahipsiz değil, suçlu da değil” diye konuştu.

İlgezdi: Bana tebliğ edilmedi
Battal İlgezdi, konuya ilişkin ilk açıklamasında kararın kendisine henüz tebliğ edilmediğini belirterek, “Ben de kararı televizyondan öğrendim. Biz de toplantı halindeyiz. Bize ulaşan birşey yok. Ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.