Bayramdan sonrası daha özgür olacak

Bayramdan sonrası daha özgür olacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hayatı yeniden planlıyoruz. Virüse karşı korunma tedbirlerini ilk plana alıyoruz" dedi. "Bayramdan sonrası daha özgür olacak" diyen Koca, "Bayram günleri için veremediğim haberleri sonrası için verebilirim" ifadelerini kullandı. Koca ayrıca mobil uygulama üzerinden alınacak kod ile şehirler arası seyehat yapılabileceğini söyledi

"Hayatı yeniden planlıyoruz. Virüse karşı korunma tedbirlerini ilk plana alıyoruz" diyen Koca, "Size bayram günleri için veremediğim haberleri daha ilerisi için verebilirim. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. Bayramı çok dikkatli geçirmeliyiz" ifadelerini kullandı. Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından HES kodu alınabileceğini ifade eden Bakan Koca, "Öncelikle şehirler arası uygulamaya geçiyoruz. Alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz. İlgili seyahat firması tarafından sağlanıp tedbir alınacak. Sonradan bir yolcuya virüs tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacaktır" dedi.

ŞU DÖNEMDE İKİNCİ DALGA RİSKİ GÖRMÜYORUZ
Bakan Koca, YSK ve LGS gibi merkezi sınavların nasıl olacağını ilişkin de "Öğrencilerimizle ilgili Bilim Kurulu’nda birkaç defa görüşüldü. Bugün de görüşüldü. Bu konuyla ilgili rehber yayınlanmış olacak. Bütün öğrencilerimizin maskeyle sırasına oturması istenecek. Yani herkesin maskesiyle imtihana gireceği sıraya oturması sağlanacak. Mesafe korunabiliyor ise o durumda maskesini çıkarmasını Bilim Kurulu öneriyor" dedi. 65 yaş üzeri için yeni bir bilgi paylaşan Koca, yaşlıların kaymakamlıklardan izin alınarak bir ay dönmemek üzere memleketlerine gidebileceklerini söyledi. Salgının etkisinin giderek azaldığına dikkat çeken Bakan Koca, "İkinci dalga olacak mı?" sorusuna da "Şu dönemde ikinci dalga riski görmüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.