BEDAŞ çarpıldı!

BEDAŞ çarpıldı!
BEDAŞ, son 6 faturası ödenmediği gerekçesiyle Yavuz Sultan Selim Camii'nin elektriğini kesti. Kesintinin kamuyouna yansıması üzerine elektriği bağlayan BEDAŞ, sadece ısıtma ve soğutma hattında kesinti yapıldığını belirterek, “İbadete engel bir durum yok” açıklamasını yaptı

İstanbul’un en büyük camilerinden birisi olan Fatih’teki Yavuz Selim Cami’sinin elektriği borcu nedeniyle kesildi. Cami görevlileri, camiyi ısıtamadıklarını ve cemaatin ciddi manada mağdur olduğunu belirterek, elektriği kesen CK Enerji Boğaziçi Elektrik firmasına tepki gösterdi. Konunun haberleştirilmesi üzerine geri adım atan BEDAŞ, caminin elektriğini altı aydır faturasının ödenmemesi üzerine kestiğini açıkladı. Caminin elektrik aboneliğinin iptal edildiği ve sayaçla, kabloların da söküldüğü ortaya çıktı.

6 AYLIK TOPLAM FATURA tutarı 18 BİN 170 TL
Tepkilerin artması üzerine CK Enerji Boğaziçi Elektrik'ten yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yavuz Sultan Camii'nde ibadetin yerine getirilmesini engelleyecek hiçbir kesinti yapılmamıştır. Camide aydınlatma ve ses sistemini besleyen sayaçta enerji bulunmaktadır” denildi. Caminin Ocak 2018'den bu yana toplamda 6 adet ısıtma ve klimadan kaynaklı fatura bedelini ödemediğini belirten BEDAŞ, “Fatura bedelinin 18 bin 170 TL'ye ulaştığı tespit edilmiştir. Ödenmeyen borçlar nedeniyle kesme ihbarı bırakılmış, cami imamı ve yetkilisi ile temasa geçilmiştir. Ancak tarafımıza ödeme yapılmayacağı bilgisi verilmiştir” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.