Belediyeler engelleniyor

Belediyeler engelleniyor
Sosyal medya üzerinden katıldığı yayınla lise öğrencilerinin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin vatandaşı, “CHP gelirse size yardım etmezler, yardımlar kesilir” diyerek tehdit ettiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Halkı böyle tehdit ettikleri gibi halka yardım götürmeye çalışan belediyelerimiz de engelleniyor” diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı liselerden 40'tan fazla öğrencinin bir araya gelerek oluşturduğu “Artık Biz Soralım”ın YouTube yayınında gençlerin sorularını yanıtladı. CHP'li belediyelerin yaptığı yardım kampanyalarına yönelik soru üzerine Kılıçdaroğlu, seçimlerden önce “CHP'ye oy vermeyin, CHP gelirse yardımlar kesilecek” söylemlerinde bulunulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, “Yasaya aykırı olarak CHP'li belediyelerin yardım yapmalarının hükümet eliyle engellendiğini görüyoruz. Fakat buna karşı mücadelemiz sürecek. Merkezi hükümet ne derse desin belediye başkanlarımız nerede bir ihtiyaç sahibi varsa yardım yapacak” diye konuştu.

Ekrem Bey kararlılık içinde
Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nu ilçe belediye başkanlığındaki başarılı çalışmaları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiklerini aktardı. CHP'li olmayan birçok İstanbullunun da İmamoğlu'na oy verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, iptal edilen seçimin ardından İmamoğlu'nun aldığı fazla oyun 13 binden 800 binin üzerine çıkmasının toplumun vicdanını gösterdiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Bugün Ekrem Bey'e pek çok engel çıkarılmak isteniyor ama Ekrem Bey kararlılıkla görevine devam ediyor.” dedi. CHP Lideri ayrıca, otoriter yönetimlerin, “tek adam” anlayışının ülkeleri felakete sürüklediğini, her şeye bir kişi karar verdiğinde kaybedildiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.